Το σωστό πλύσιμο στη μοτοσικλέτα

Το σωστό πλύσιμο στη μοτοσικλέτα

O καιρός ανοίγει, τουλάχιστον προς το παρόν, και οι δικαιολογίες για να μην πλύνουμε τη μοτοσικλέτα μας εξαντλούνται. Καιρός να την κάνουμε να μοιάζει με καινούργια.

Ένας επιπλέον μπελάς στη διαδικασία πλυσίματος της μοτοσικλέτας είναι ότι, πολλά από τα μηχανικά και ηλεκτρικά μέρη της είναι εκτεθειμένα και δεν συμπαθούν καθόλου την υγρασία, γεγονός που θα πρέπει να μας κάνει πολύ προσεκτικούς στη χρήση νερού. Ακολουθώντας κάποιες απλές συμβουλές, όμως, η διαδικασία γίνεται εύκολη.

Πριν ξεκινήσουμε, καλό είναι να τοποθετήσουμε στην απόληξη του τελικού της εξάτμισης μια ειδική τάπα στεγανοποίησης. Στο εμπόριο πωλούνται τάπες του είδους σε διάφορες διαμέτρους.

Καθαρισμό θέλει και η αλυσίδα. Με ένα ειδικό καθαριστικό υγρό, περνάμε την αλυσίδα, ώστε να αφαιρέσουμε το παλιό λιπαντικό γράσο που διαθέτει. Αφού ολοκληρώσουμε τη διαδικασία του πλυσίματος, τη λαδώνουμε ξανά.

Για τα πιο ευαίσθητα μηχανικά μέρη επιλέγουμε λιγότερο δραστικό υγρό, προκειμένου να μην προκαλέσουμε ζημιά στις τσιμούχες που μπορεί να διαθέτουν.

Για να τρίψουμε τις επιφάνειες της μοτοσικλέτας, χρησιμοποιούμε ένα μαλακό σφουγγάρι και μπόλικο σαπούνι.

Είναι σημαντικό να ξεπλύνουμε όσο καλύτερα μπορούμε τη σαπουνάδα, με πιεστικό νερού ή με ένα απλό λάστιχο ποτίσματος.

Επίσης σημαντικό είναι να αφαιρέσουμε και τις τελευταίες σταγόνες νερού με ένα πανί, προκειμένου να μην μείνουν λεκέδες όταν στεγνώσει.

ΠΗΓΗ: mototriti.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ