Το ψαλίδι που κόβει… ευθεία

Το ψαλίδι που κόβει… ευθεία

O industrial designer, Tamas Fekete, από την Ουγγαρία, παρουσίασε το πρώτο ψαλίδι που μπορεί να κόβει το χαρτί σε ευθεία γραμμή, χωρίς χάρακα.

Ο Fekete είναι φοιτητής του Πανεπιστημίου Moholy-Nagy στην Ουγγαρία και είχε αναλάβει ως εργασία να επανασχεδιάσει ένα καθημερινό αντικείμενο. Έτσι δημιούργησε το ψαλίδι που κόβει ευθεία.

Η λειτουργία του είναι εύκολη καθώς το ένα μέρος του ψαλιδιού μπορεί και «κάθεται» πάνω στο τραπέζι ή το γραφείο και το άλλο κινείται με την δύναμη του αντίχειρα, επιτρέπει να μην υπάρχουν απώλειες.

Επίσης, το χερούλι είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε στο κομμάτι που στηρίζεται στο τραπέζι, να χρησιμοποιούνται τα τρία τελευταία μας δάχτυλα, ώστε να εξασφαλίζεται σταθερότητα, αλλά και να αποφεύγουμε τα ενοχλητικά κοψίματα από χαρτί.

Ο νεαρός φοιτητής δημιούργησε ένα πολύ καλό και καθημερινό αντικείμενο, το οποίο μάλιστα ανέβασε και στο Kickstarter, περιμένοντας τις εταιρείες να χρηματοδοτήσουν την προσπάθεια του για να ξεκινήσει η μαζική του παραγωγή και κάποια στιγμή να το δούμε και σπίτι μας.

ΠΗΓΗ: whos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ