Τα γεγονότα… σαν σήμερα

Τα γεγονότα… σαν σήμερα

Σαν σήμερα το 1912 ιδρύεται στην Νότιο Αφρική το Αφρικανικό Εθνικό Κογκρέσο, που θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην μετέπειτα ανατροπή του καθεστώτος του απαρτχάιντ και των φυλετικών διακρίσεων.

Σαν σήμερα το 1973 αρχίζει η δίκη για το σκάνδαλο Γουότεργκεϊτ. Στο εδώλιο κάθονται επτά άτομα που κατηγορούνται για την διάρρηξη στα γραφεία της εθνικής επιτροπής του Δημοκρατικού κόμματος, στο κτίριο Γουότεργκεϊτ, στην Ουάσινγκτον. Το σκάνδαλο, ένα από τα μεγαλύτερα στην ιστορία των ΗΠΑ, συγκλόνισε την αμερικανική κοινωνία και προκάλεσε την παραίτηση του προέδρου Νίξον.

Σαν σήμερα το 1991 δολοφονείται στην Πάτρα ο εκπαιδευτικός, Νίκος Τεμπονέρας. Ο καθηγητής μαθηματικών χτυπήθηκε θανάσιμα από το στέλεχος της ΟΝΝΕΔ Πάτρας, Ιωάννη Καλαμποκά, στο υπό κατάληψη 3ο &7ο σχολικό συγκρότημα Πατρών κατά την διάρκεια επίθεσης ομάδων κρούσης ενάντια στις κινητοποιήσεις στον χώρο της παιδείας. Ο Καλαμποκάς καταδικάζεται ενώ ο υπουργός Παιδείας της κυβέρνησης Μητσοτάκη, Βασίλης Κοντογιαννόπουλος, υποβάλλει την παραίτηση του υπό το βάρος της κοινωνικής έκρηξης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ