Στη μηχανή του χρόνου

Ρίχνουμε μια ματιά στα γεγονότα που σημάδεψαν τον πλανήτη και έγιναν σαν σήμερα κάποια στιγμή στο παρελθόν…

1645: Πεθαίνει ο Ούγκο Γκρότιους, εκλατινισμένο όνομα του Ολλανδού νομικού Χούιχ ντε Χρουτ, που θεωρείται ο πατέρας του διεθνούς δικαίου.

1749: Γεννιέται ο Γιόχαν Βόλφγκανγκ Φον Γκέτε, γνωστός στην Ελλάδα και ως Ιωάννης Γείθιος, γερμανός φιλόσοφος και συγγραφέας («Φάουστ»).

1826: Η Μάχη του Πολυαράβου. Οι οπλαρχηγοί της Μάνης νικούν τον κύριο όγκο των δυνάμεων του Ιμπραήμ. Έτσι, η Μάνη δεν υποκύπτει πλέον στον Ιμπραήμ και μένει ελεύθερη μέχρι τέλους.

1829: Οι πρώτοι Έλληνες πατούν το πόδι τους στην Αυστραλία. Πρόκειται για επτά ναυτικούς, που έχουν καταδικασθεί για πειρατεία από τους Άγγλους. Τα ονόματά τους: Γεώργιος Βασιλάκης, Γκίκας Βούλγαρης, Γεώργιος Λαρίτσος, Αντώνης Μανόλης, Δαμιανός Νίνης, Νικόλαος Παπανδρέας και Κωνσταντίνος Στρομπόλης. 1898: Ο Κέιλεμπ Μπράνταμ μετονομάζει το ανθρακούχο αναψυκτικό του από Brad’s Drink σε Pepsi-Cola. 1904: Ο Παύλος Μελάς αρχίζει τον αγώνα του κατά των κομιτατζήδων της Δυτικής Μακεδονίας. 1907: Ο 19χρονος Τζιμ Κέισι με 100 δολάρια δανεικά δημιουργεί μία μικρή εταιρεία ταχυμεταφορών. Η εταιρεία θα μετεξελιχθεί στον γίγαντα United Parcel Service (UPS). 1912: Γεννιέται η Αλίκη Διπλαράκου, ελληνίδα καλλονή και Μις Ευρώπη του 1930. 1987: Με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου αίρεται η εμπόλεμη κατάσταση της Ελλάδας με την Αλβανία.

ΠΗΓΗ: www.sansimera.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ