Πουλήθηκε η φωτογραφική μηχανή που ταξίδεψε στη Σελήνη

Πουλήθηκε η φωτογραφική μηχανή που ταξίδεψε στη Σελήνη

 

Ο ιδιοκτήτης της μεγαλύτερης αλυσίδας καταστημάτων φωτογραφικών ειδών στην Ιαπωνία είναι πλέον ο ιδιοκτήτης ενός μοναδικού κομματιού της ιστορίας της φωτογραφίας. Πρόκειται για μια ειδικά διαμορφωμένη φωτογραφική μηχανή Hasselblad 500, η οποία ταξίδεψε ως το Φεγγάρι και χρησιμοποιήθηκε από τους Αμερικανούς αστροναύτες της αποστολής Apollo 15 της NASA, το 1971.

Aν και δεν είναι η μοναδική φωτογραφική μηχανή αυτού του τύπου που ταξίδεψε ως τη Σελήνη, αφού το 1969 ο Neil Armstrong είχε μαζί του μια αντίστοιχη Hasselblad στην πρώτη επανδρωμένη αποστολή στο Φεγγάρι, η συγκεκριμένη μηχανή που δημοπρατήθηκε στην Αυστρία, ήταν ιδιαίτερη, επειδή ήταν η μοναδική που επέστρεψε στη Γη.

Όπως αναφέρει η σουηδική εταιρείας Hasselblad, οι υπόλοιπες φωτογραφικές που είχαν μαζί τους οι αστροναύτες στις αποστολές της NASA στη Σελήνη, παρέμειναν εκεί λόγω του μεγάλου τους όγκου, με τα μέλη των αποστολών να φέρνουν πίσω στη Γη μόνο τα φιλμ, με τις καταπληκτικές φωτογραφίες που τράβηξαν εκεί.

H δημοπρασία της μηχανής έγινε από τον αυστριακό οίκο WestLicht, και η τιμή εκκίνησης της Hasselblad 500, ήταν τα 80.000 ευρώ ενώ η εκτιμώμενη τιμή πώλησης ήταν 200.000 ευρώ.

 

Πηγή metrogreece.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ