ΦΩΤΟ-Νοικιάστε… δεντρόσπιτα

ΦΩΤΟ-Νοικιάστε… δεντρόσπιτα

Παιδιά για μερικές νύχτες έχουν την ευκαιρία να ξαναγίνουν οι πελάτες των πρώτων δεντρόσπιτων μπανγκαλόου στον κόσμο. Καλά κρυμμένο στην πυκνή βλάστηση του δάσους του Βανκούβερ, το ξενοδοχείο «free spirits spheres» απαρτίζεται από μεμονωμένα στούντιο σε σχήμα σφαίρας, τα οποία αιωρούνται από τις κορυφές δέντρων.

Ο εμπνευστής του κόνσεπτ, Τομ Τσάντλεϊ, αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του κατασκευάζοντας γιγάντιες σφαίρες από ξύλο και fiberglass, οι οποίες ωστόσο προσφέρουν όλες τις ανέσεις που θα περίμενε κανείς από ένα πολυτελές ξενοδοχείο.

Ο 61χρονος Καναδός έχει κατασκευάσει μέχρι στιγμής τρία τέτοια δωμάτια με τις ονομασίες «Eve», «Eryn» και «Melody», τα οποία αιωρούνται από ύψος 3 έως 4,5 μέτρων.

Όταν φυσάει ή όταν κάποιος αλλάζει θέση στο εσωτερικό της, η σφαίρα αιωρείται ελαφρά, χωρίς όμως να προκαλεί ζάλη. Αντί 100 ευρώ τη βραδιά οι επισκέπτες μπορούν να κοιμηθούν μέσα στη φύση, χωρίς όμως να θυσιάσουν ούτε στο ελάχιστο την άνεση τους, κ��θώς όλα τα δωμάτια διαθέτουν ζεστό νερό, ακόμα και σάουνα.

 

Πηγή: ESPRESSO

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ