Ο «μανδύας» που τα κάνει αόρατα

Ο «μανδύας» που τα κάνει αόρατα

Η τελευταία φορά που έκανε την εμφάνισή του ήταν στα χέρια του Χάρι Πότερ. Ο μικρός μάγος χρησιμοποιούσε τον αόρατο μανδύα για να εξαφανίζεται από τα βλέμματα των εχθρών του.

Από τη σφαίρα όμως της κινηματογραφικής φαντασίας, ο αόρατος μανδύας εμφανίστηκε τελικά και στην πραγματικότητα, κατασκευασμένος όχι από μάγους αλλά από τα χέρια επιστημόνων του Πολυτεχνείου Nanyang της Σιγκαπούρης. Στην πράξη βέβαια δεν πρόκειται ακριβώς για έναν ευκολοφόρετο μανδύα, όπως τον φανταζόταν η συγγραφέας Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, αλλά για μια πιο πεζή, τετράγωνη κατασκευή, που κάνει πάντως την ίδια δουλειά.

Ο Μπέιλ Ζιανγκ και οι συνεργάτες του ονομάζουν «μανδύα» το διάφανο κουτί που δημιούργησαν, μερικά εκατοστά μεγάλο, το οποίο έχει την ικανότητα να εξαφανίζει όποιο αντικείμενο τοποθετηθεί μέσα του. Την ιδιότητά του αυτή είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι εκατοντάδες παριστάμενοι στο συνέδριο TED που έγινε πριν από λίγες ημέρες στην Καλιφόρνια. Πρόκειται για συνάντηση στην οποία κορυφαίοι ειδικοί και επιστήμονες από τον χώρο της τεχνολογίας, της εκπαίδευσης και του σχεδιασμού συζητούν και ανταλλάσσουν ιδέες ικανές να αλλάξουν τον κόσμο.

 

Πηγή: Τα Νέα

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ