Και οι… χειρότερες πόλεις για να ζεις

Και οι… χειρότερες πόλεις για να ζεις

Η Τιφλίδα της Γεωργίας παρουσιάζει το χαμηλότερο επίπεδο διαβίωσης στην Ευρώπη, αν και η Mercer επισημαίνει ότι έχει υπάρξει βελτίωση στη διαθεσιμότητα καταναλωτικών αγαθών, τη σταθερότητα στο εσωτερικό της χώρας και τις υποδομές.

Στις χαμηλότερες θέσεις της κατάταξης των ευρωπαϊκών πόλεων βρίσκονται επίσης, το Μινσκ, πρωτεύουσα της Λευκορωσίας, το Ερεβάν στην Αρμενία, και η Αγία Πετρούπολη στη Ρωσία.

Στην περιοχή της Βορείου Αμερικής η Πόλη του Μεξικού εμφανίζει το χαμηλότερο βιοτικό επίπεδο. Την ακολουθούν το Ντιτρόιτ, το Σεν Λούις, το Χιούστον και το Μαϊάμι των Η.Π.Α. 

Στην τελευταία θέση από τις 223 πόλεις που αξιολογεί η Mercer εμφανίζεται η Βαγδάτη στο Ιράκ. Προηγείται η Μπανκουί της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας όπου υπάρχει κλιμάκωση της βίας μεταξύ κοινοτήτων της χώρας. Η Ντάκα, πρωτεύουσα του Μπανγκλαντές παρουσιάζεται στην 209η θέση και μαζί με την Ασχαμπάντ του Τουρκμενιστάν, την Ντουσάμπε του Τατζικιστάν, την Μπισέκ του Κουρδιστάν, είναι οι πόλεις με το χαμηλότερο βιοτικό επίπεδο στην Ασία.

Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ