Γάμος χωρίς σεξ; Και όμως συμβαίνει

Γάμος χωρίς σεξ; Και όμως συμβαίνει

Γράφει ο Ψυχολόγος-σύμβουλος ζευγαριών Sam.R.Hamburg Phd.

Αυτό το είδος γάμου έχει τα πάντα εκτός από σεξ. Αν αυτό δεν είναι σημαντικό για κανέναν από τους δυο, μπορεί να είναι ευτυχισμένοι γιατί  είναι οι καλύτεροι φίλοι  και τα πάνε καλά μεταξύ τους.  Αλλά,  αν το σεξ είναι σημαντικό για έναν από τους  δυο, τότε αυτός θα νιώθει ότι η ζωή τον προσπερνά και ια είναι δυστυχισμένος. Ο άλλος που δεν ενδιαφέρεται για το σεξ μπορεί να αγνοεί τη σεξουαλική στέρηση που νιώθει ο σύντροφός του.  ή μπορεί και να τον αναγνωρίζει, αλλά να μη θέλει να το βλέπει  γιατί νιώθει ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα για αυτό. Μερικές φορές, ο σύντροφος που ενδιαφέρεται για το σεξ, μπορεί να αναφερθεί ανοιχτά στο πρόβλημα και να προσπαθήσει με διάφορα μέσα ( ίσως και με συζυγική θεραπεία)  να κάνει το σύντροφό του να ενδιαφερθεί για το σεξ, αλλά αυτό συνήθως δεν πετυχαίνει.

Έτσι σταματά να μιλά ανοιχτά για το θέμα, κι ο αδιάφορος για το σεξ σύντροφός αρχίζει να πιστεύει ότι αφού το θέμα δεν τίθεται δεν υπάρχει πια πρόβλημα.

Αλλά, και βέβαια υπάρχει πρόβλημα. Ορισμένες φορές, ο ενδιαφερόμενος   για το σεξ σύντροφος ζει στη σεξουαλική στέρηση γιατί δεν ψάχνει την ολοκλήρωση έξω από το γάμο-είτε λόγω αρχών και ηθικής , είτε από φόβο και αγωνία. Άλλες  φορές  πάλι, βρίσκει τη σεξουαλική ολοκλήρωση έξω από το γάμο. Αν η εξωσυζυγική σχέση προσφέρει μόνο σεξ, αυτό εξισορροπεί το γάμο ( αυτό δεν σημαίνει ότι το επιδοκιμάζω, απλά λέω ότι εξυπηρετεί κάποιο σκοπό). Μερικές φορές, το εξωσυζυγικό σεξ γίνεται με την αποδοχή του αδιάφορου για σεξ συντρόφου, γιατί τον απαλλάσσει από την ενοχή που αισθάνεται που δεν μπορεί να εκπληρώσει της σεξουαλικές ανάγκες του συντρόφου του. Υπάρχει βέβαια το ρίσκο ο σύντροφος του να ερωτευθεί  και αυτό φυσικά να φέρει ανισορροπία στο γάμο.

Διαβάστε περισσότερα στο www.boro.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ