Δωμάτιο για …φάγωμα

Δωμάτιο για …φάγωμα

Το εμπορικό κέντρο «Kaliningrad Plaza» στη Λιθουανία γιόρτασε με πρωτότυπο τρόπο τα πέντε χρόνια λειτουργίας του. Ανέθεσε στη γλύπτρια Elena Climent να δημιουργήσει ένα δωμάτιο μόνο από σοκολάτα!

Το σοκολατένιο δωμάτιο κατασκευάστηκε μέσα στο εμπορικό και περιλαμβάνει έπιπλα, κουρτίνες, χαλιά, διακοσμητικά και τζάκι φτιαγμένα από λευκή και σοκολάτα γάλακτος!

«Όσο χρόνο κράτησε η δημιουργία του δωματίου διασκεδάσαμε πολύ και γελάσαμε ακόμη πιο πολύ! Προσέξαμε όλες τις λεπτομέρειες των αντικειμένων και των επίπλων έτσι ώστε να μοιάζουν όσο το δυνατόν… αληθινά, συνθέτοντας ένα κανονικό δωμάτιο όπου δεν του λείπει τίποτα. Ακόμη και σκάκι φτιάξαμε!

Η σοκολάτα είναι ένα υλικό δύσκολο στη γλυπτική, γιατί πρέπει να τη διατηρείς συνεχώς σε συγκεκριμένη θερμοκρασία (22-24 βαθμούς Κελσίου) έτσι ώστε ούτε να λιώνει αλλά ούτε και να είναι πολύ σκληρή, δυσκολεύοντας τη λάξευση. Επιπλέον έπρεπε να χρησιμοποιούμε εναλλάξ λευκή και σοκολάτα γάλακτος, γεγονός που μας δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο.

Γιατί όταν χειρίζεσαι στη γλυπτική ένα μόνο υλικό (μάρμαρο, πέτρα, ξύλο, πάγο κ.λπ.) τα πράγματα είναι πιο εύκολα.  Η βασική διαφορά με τη γλυπτική στη σοκολάτα συγκριτικά με άλλα υλικά είναι… η μυρωδιά! Το άρωμα της σοκολάτας είναι μοναδικό και δημιουργεί στο τέλος μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα… Αφήστε που συνεχώς… λιγουρεύεσαι να φας ένα κομμάτι!», δήλωσε η γλύπτρια.

Το λαχταριστό αυτό δωμάτιο επισκέφτηκαν πολλοί και μετά από κάποιο χρονικό διάστημα κόπηκε σε κομμάτια και μοιράστηκε στον κόσμο για να φαγωθεί!

 

Πηγή: perierga.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ