Σοκ στη Λαμία: Βίαζε την ανήλικη κόρη του αφού την υποχρέωνε να του κάνει στριπτίζ

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισε ο 58χρονος πατέρας ανήλικου κοριτσιού με βαριά νοητική υστέρηση, ο οποίος από τον Ιούνιο του 2012 μέχρι και το καλοκαίρι του 2015, φέρεται να το κακοποιούσε σεξουαλικά κατ’ εξακολούθηση

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, το κορίτσι που πάσχει από ψυχοσωματική ασθένεια, και είναι σήμερα 20 ετών, έχει απομακρυνθεί από το περιβάλλον του 58χρονου, στον οποίο έχουν επιβληθεί οι περιοριστικοί όροι, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, εμφάνισης στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα δύο φορές το μήνα και απαγόρευσης προσέγγισης της κόρης του οπουδήποτε και αν εκείνη βρίσκεται.

Ο 58χρονος παραπέμφθηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ευρυτανίας και δικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λαμίας για τις κακουργηματικές πράξεις της κατάχρησης ανικάνου προς αντίσταση σε γενετήσια πράξη, αποπλάνηση ανηλίκου και της γενετήσιας πράξης μεταξύ συγγενών κατ΄ εξακολούθηση.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, στο βούλευμα περιγράφονται ανατριχιαστικές εικόνες που έζησε η κοπέλα κοντά στον πατέρα της, καθώς την υποχρέωνε να τον φωνάζει “μωρό μου” και να παρακολουθεί μαζί του ερωτικές ταινίες. Στη συνέχεια έβαζε το κορίτσι που δεν είχε συμπληρώσει τα 14 έτη, να του κάνει στριπτίζ όπως έβλεπε στις ταινίες, πριν προβεί σε ασελγείς πράξεις, προσβάλλοντας κατ’ εξακολούθηση το προστατευόμενο αγαθό της αγνότητας της παιδικής ηλικίας, της γενετήσιας ελευθερίας και της οικογενειακής τάξης.

Η δίκη του είχε αναβληθεί τον περασμένο Δεκέμβριο, εξαιτίας κωλύματος του συνηγόρου υπεράσπισης. Αυτή τη φορά διορίστηκε αυτεπαγγέλτως η δικηγόρος Λαμίας Σοφία Σταυράκη, ενώ συνήγορος Πολιτικής Αγωγής είναι ο Κωνσταντίνος Πόζιος από την Ευρυτανία.

Η απόφαση

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λαμίας τον έκρινε ομόφωνα ένοχο σύμφωνα με το κατηγορητήριο και θα οδηγηθεί στη φυλακή.  Το Δικαστήριο έκανε δεκτό κατά πλειοψηφία (4-3 μειοψηφούντος και του Προέδρου ), το αίτημα της συνηγόρου υπεράσπισης του 58χρονου να του αναγνωριστεί ο πρότερος σύννομος βίος, φθάνοντας στη συνέχεια σε ομόφωνη απόφαση για το μέγεθος της ποινής που είναι οκτώ χρόνια κάθειρξης. Η έφεση του όμως να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη, πρόταση που πέρασε με 6-1 ψήφους (μειοψήφησε μία ένορκος). Ως προς το κομμάτι αυτό μάλιστα ο 58χρονος θα προσφύγει αρμοδίως σύμφωνα με την συνήγορο του.

Ενώπιον του Δικαστηρίου ο αδερφός και η αδερφή του κατηγορούμενου υποστήριξαν ότι ο 58χρονος δεν θα μπορούσε ποτέ να προβεί σε πράξεις όπως αυτές για τις οποίες κατηγορείται, ενώ η 20χρονη – σήμερα – κόρη του, είπε ότι δεν θυμάται τι ακριβώς είχε πει τότε στους αστυνομικούς και ότι δεν είχαν συμβεί τέτοια πράγματα.

Ο Εισαγγελέας, ωστόσο, ήταν καταπέλτης, σημειώνοντας ότι δεν θα μπορούσε το κορίτσι να περιγράψει με τόσες λεπτομέρειες στην κατάθεσή της πράγματα που δεν έζησε, ζητώντας την ενοχή του κατηγορουμένου.

Πηγή πληροφοριών/ΦΩΤΟ: lamiareport.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ