Πώς να διώξετε τα έντομα από το σπίτι με φυσικό τρόπο

Διάφοροι φυσικοί τρόποι υπάρχουν για να απομακρύνετε έντομα από το σπίτι της αποφεύγοντας τη χρήση προϊόντων απεντόμωσης ή καταπολέμησης των εντόμων, που έχουν δυνατές χημικές ουσίες.

Η παρουσία παιδιών ή κατοικίδιων, για παράδειγμα, μπορεί να αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα για τη χρήση χημικών ουσιών ενάντια στα έντομα στο σπίτι. Δείτε μερικές χρήσιμες ιδέες για να αντιμετωπίσετε τα έντομα στο σπίτι σας:

Χρησιμοποιήστε κέδρο: Ο κέδρος είναι ένα φυσικά ανθεκτικός στα έντομα και τις αράχνες. Κάθε φορά που χρησιμοποιείτε ξύλο σε εξωτερικούς χώρους, όπως στο αίθριο ή στα μπαλκόνια, χρησιμοποιήστε κέδρο. Θα κρατήσει μακριά κάθε είδους έντομο και είναι πολύ ανθεκτικό στον καιρό. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε σάπια φύλλα κέδρου γύρω από το σπίτι σας, για να δημιουργήσετε ένα προστατευτικό “οδόφραγμα” γύρω από το σπίτι σας. Στους εσωτερικούς χώρους, προσπαθήστε να έχετε κρεμάστρες, κομοδίνα και ντουλάπες από κέδρο.

Διατηρείτε το μπαλκόνι, την αυλή και τις γλάστρες σας καθαρά: Όσο πιο καθαρά είναι τα πράγματα στο μπαλκόνι σας, τόσο λιγότερο πιθανό είναι να έχετε μυρμήγκια και αράχνες μέσα στο σπίτι. Απομακρύνετε τα φύλλα, ή τους σωρούς από ξύλα που ενδεχομένως κρατάτε για το τζάκι. Αυτά είναι κλασικά σημεία που συγκεντρώνονται αράχνες και άλλα έντομα.

Χρησιμοποιήστε κίτρο όπου μπορείτε: Όλα τα έντομα “απεχθάνονται” το κίτρο και τα εσπεριδοειδή. Αν έχετε περιοχές του σπιτιού σας, όπου παρατηρείτε πολλές αράχνες, τρίψτε τους τοίχους και τα περβάζια των παραθύρων με φλούδες εσπεριδοειδών από πορτοκάλια, λεμόνια, ή λάιμ.

Πηγή: healthynews.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ