Γενέθλια ο Πάσπαλι

Γενέθλια ο Πάσπαλι

 

Σαν σήμερα το 1966 γεννήθηκε ένα από τους τελευταίους αστέρες των πλάβι, ένας παίκτης που σημάδεψε το ελληνικό μπάσκετ. Ο λόγος για τον Ζάρκο Πάσπαλι.

Ο Σέρβος άσος συστήθηκε στο ελληνικό κοινό το 1991, όταν αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό. Στην πρώτη του σεζόν στο λιμάνι έκανε… όργια σημειώνοντας 32 πόντους μ.ο. και οδηγώντας την ομάδα του έως τον τελικό του πρωταθλήματος, όπου ηττήθηκε από τον ΠΑΟΚ.

Την επόμενη σεζόν ο Πάσπαλι συνεχίζει να… πυροβολεί κατά ριπάς τα αντίπαλα καλάθια και με άξιο συμπαραστάτη τον Μπέρι οδηγεί τους ερυθρόλευκους στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Τη σεζόν 1993-94 ο Πάσπαλι κατέκτησε τον τίτλο και το κύπελλο με τον Ολυμπιακό και την επόμενη σεζόν έγινε… κόκκινο πανί για τους φίλους των ερυθρόλευκων, αφού αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό.

Με τους πράσινους ο Σέρβος δεν κατέκτησε κάποιον τίτλο και στη συνέχεια της καριέρας του αγωνίστηκε σε δύο ακόμα ελληνικές ομάδες, τον Πανιώνιο και τον Άρη, με τον οποίο στέφθηκε κυπελλούχος Ελλάδας το 1998.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ