Φωτιά στα Μέγαρα: Αναφορές για ζημιές σε σπίτια, εκκενώνονται και τα Παπαγιαννέϊκα – Σκληρή μάχη με τους ανέμους

Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει η μεγάλη φωτιά που μαίνεται στα Μέγαρα. Η πυρκαγιά ξεκίνησε από τη θέση Βένιζα νότια από το Αλεποχώρι το μεσημέρι της Τετάρτης και καίει αγροτοδασική έκταση.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ και νέες εστίες φωτιάς ξεπηδούν συνεχώς, λόγω και των ανέμων που πνέουν στην περιοχή, ενώ φαίνεται να απειλούνται σπίτια που βρίσκονται διάσπαρτα στον Πευκενέα.

Η ίδια πηγή αναφέρει ότι έχουν υποστεί ζημιές σπίτια στην Ζάχουλη, λόγω της μεγάλης φωτιάς.

Λίγο μετά τις 16:30, οι κάτοικοι που βρίσκονται στα Παπαγιαννέϊκα έλαβαν μήνυμα να απομακρυνθούν από την περιοχή και να κινηθούν προς τα Μέγαρα.

Νωρίτερα, με sms που έλαβαν από το 112 οι κάτοικοι στον οικισμό Ζάχουλη έλαβαν εντολή να εκκενώσουν και να κατευθυνθούν προς το Αλεποχώρι.

“Αν βρίσκεστε στον οικισμό Ζάχουλη Μεγάρων εκκενώστε τώρα προς το Αλεποχώρι. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών”, αναφέρεται σε σχετικό μήνυμα.

Οι φλόγες έχουν φτάσει στην εθνική οδό και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δίνουν μάχη δημιουργώντας μία “γραμμή άμυνας”, ώστε να μην περάσει απέναντι και λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Ήδη, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Μεγάρων-Αλεποχωρίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από το ύψος της συμβολής της με την ανώνυμη οδό προς Άνω Λούμπα έως το ύψος της ανώνυμης οδού προς τον οικισμό Πευκενέα.

Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις – Εικόνες από αναγνώστες

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής συνεχώς ενισχύονται καθώς αυτή την ώρα επιχειρούν 95 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων, 34 οχήματα 7 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για εναέριο συντονισμό, ενώ συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο που έστειλε αναγνώστης του enikos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ