Σαντορίνη, το σούπερ μοντέλο των Ελληνικών νησιών

Φωτογραφικό υλικό από τον αναγνώστη Καραγιάννη Βασίλη.

Η Σαντορίνη (ή Θήρα) χαρακτηρίζεται, δικαίως, ως  το σούπερ μοντέλο των Ελληνικών νησιών. Πολύχρωμοι βράχοι εμπλουτίζουν το τοπίο, λευκά σπίτια  που είναι η αυθεντική εικόνα ενός Ελληνικού νησιού να τους στολίζουν και με έναν ηφαιστειακό κρατήρα να βρίσκεται μέσα στη θάλασσα, είναι αυτά που συναντά όποιος βρεθεί στη Σαντορίνη.

Διθυραμβικά τα σχόλια για τα ρομαντικά ηλιοβασιλέματα και τις παραλίες με την  ηφαιστειακή άμμο, σε όλους τους ταξιδιωτικούς οδηγούς και τις διαδικτυακές κοινότητες ταξιδιωτών.

Η Σαντορίνη βρίσκεται στο Αιγαίο Πέλαγος, ανήκει στο συγκρότημα των Κυκλάδων και βρίσκεται περίπου στη μέση μεταξύ Πειραιά και Κρήτης.

Ένα άλλο όνομα που την αποκαλούν μερικοί, είναι Στρογγύλη. Αυτή η ονομασία προέρχεται από τα αρχαία χρόνια, που η Σαντορίνη ήταν στρογγυλή. Όμως μετά τη Μινωική έκρηξη, γύρω στο 1613 π.Χ., μια τεράστια ηφαιστειακή έκρηξη προκάλεσε τη βύθιση ενός μέρους της Στρογγύλης, αφήνοντας μια καλντέρα (κρατήρα) με πανύψηλα βράχια κατά μήκος της ανατολικής πλευράς, που πλέον είναι το μέρος που προτιμούν οι περισσότεροι στη Σαντορίνη.

Τα Φηρά, η πολυσύχναστη πρωτεύουσα του νησιού, το Φηροστεφάνι, το Ημεροβίγλι και η Οία, είναι τα πιο δημοφιλή μέρη για φωτογραφίσεις.

Το Καμάρι και η Περίσσα, είναι δύο από τα μέρη που επίσης προτιμούν πάρα πολλοί τουρίστες. Εκεί θα δούμε παραδοσιακά σπίτια, οργανωμένες παραλίες, που μπορεί κάποιος να διασκεδάσει κάνοντας θαλάσσια σπορ, μπαρ και εστιατόρια. Οι παραλίες της ανατολικής ακτής είναι γεμάτες με μαύρη άμμο. Στη νότια ακτή, υπάρχει μια σειρά από παραλίες που φημίζονται για την πολύχρωμη άμμο τους. Η Κόκκινη Παραλία είναι μία από τις αγαπημένες των επισκεπτών.

Στο νησί υπάρχουν πολλοί αμπελώνες και παραδοσιακά χωριά που αξίζει κάποιος να δει. Στον Πύργο θα σας αποζημιώσει μία βόλτα στα γοητευτικά σοκάκια.

Σίγουρα ο επισκέπτης της Σαντορίνης θα περπατήσει στην καλντέρα και θα θαυμάσει τη θέα. Αλλά Σαντορίνη δεν είναι μόνο αυτό! Υπάρχει η δυνατότητα να επισκεφτείτε οινοποιία που βρίσκονται μέσα σε σπηλιές, να δοκιμάσετε τοπικά προϊόντα απευθείας από τα χωράφια και να απολαύσετε τα τοπικά κρασιά συνδυασμένα με τις ιδανικές γεύσεις που ταιριάζουν απόλυτα.

Η περίοδος με τον περισσότερο τουρισμό είναι Ιούλιος και Αύγουστος. Οι μήνες Απρίλιος, Μάιος, αρχές Ιουνίου, τέλη Σεπτεμβρίου και Οκτώβριος είναι με λιγότερο κόσμο και προσφέρονται για πιο ήρεμες διακοπές, που ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει αυτά που προσφέρει απλόχερα το νησί.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ