Προορισμός η Μονεμβάσια: Λακωνία, πατρίδα!

Ανάρτηση από την αναγνώστρια Βαφάκου Ελευθερία.

Μα όχι, δε θα πάρουμε τον γρήγορο δρόμο. Θα πάμε παραλιακά. Μια πινακίδα πληροφορεί πως κοντά μας είναι οι Μυκήνες. Δεν έχουμε πάει, ευκαιρία είναι. Η ανταμοιβή μεγάλη. Θολωτοί τάφοι, θησαυροί. Συνεχίζουμε. Συναντούμε το Άστρος! Εννοείται θα το επισκεφτούμε, όχι για πρώτη φορά, αλλά μετά από αρκετά χρόνια. Είναι ο τόπος του φίλου μας του Παναγιώτη. Δικαιωθήκαμε. Οι πάπιες μας καλωσόρισαν στην παραλία. Οι πολύχρωμες ομπρέλες στον κεντρικό δρόμο μας έκλεψαν τα χαμόγελα. Ο ελληνικός καφές ήταν σε απόλυτη αρμονία με την πλατεία του Λεωνιδίου. Ένα παραδοσιακό χωριό, δίπλα στο οποίο κρέμονται κόκκινοι βράχοι. Χαιρετάμε τον νομό Αρκαδίας στο Μαρί με τους υπέροχους καταρράκτες, ονειρικό μέρος.
Astros
Άστρος
Mistras
Μυστράς
Mistras
Μυστράς
Kastori
Καστόρι
Kastori
Καστόρι
Φτάνουμε στο νομό Λακωνίας. Περνάμε τη γέφυρα και μπαίνουμε στην καστροπολιτεία της Μονεμβάσιας. Το βράδυ κύλησε με οινογνωσία και ιστορίες από τον ιδιοκτήτη για το Γιβραλτάρ μέχρι τους Γαλλία και τα κρασιά της. Μια βόλτα από το σπίτι του Γιάννη Ρίτσου ήταν επιβεβλημένη. Βράδυ, το φεγγάρι και απαγγελία ποιημάτων του. Η επόμενη μέρα αφιερώθηκε στην Ελαφόνησο. Τι νησί μαγευτικό. Η παραλία του Σίμου έρημη, μόνο για μας! Απέραντη αμμουδιά και το κύμα να ομορφαίνει ακόμα περισσότερο το τοπίο. Ένας καφές στο χωριό και μια συνάντηση με μια θαλάσσια χελώνα. Τι χαρά πήραν τα παιδιά του νησιού! Συνέχεια έχει ο Γέρακας, μια λιμνοθάλασσα, τα ελληνικά φιορδ! Φαγητό στη γραφική ταβερνούλα, φρέσκο ψαράκι.

Elafonisos
Ελαφόνησος
Elafonisos
Ελαφόνησος
Το πρωί μας περιμένει η καστροπολιτεία για να την περπατήσουμε. Τα μικρά στενάκια, η Αγία Σοφιά στην κορυφή, ο φάρος, όλα σου γεμίζουν την ψυχή με επιπλέον αναπνοές! Έτσι αποχαιρετάς γεμάτος τη Μονεμβάσια και ξεκινάς για τον επόμενο σου προορισμό: Καστόρι. Λίγο έξω από την Σπάρτη το συναντάς και σε προσκαλεί για πέστροφες! Περπατάς δίπλα σε νερά, μέσα στα κιτρινοπορτοκαλί πεσμένα φύλλα. Πόσα έχει να σου δείξει, πόσα έχει να μοιραστεί μαζί σου αυτός ο νομός.
Monemvasia
Μονεμβάσια
Monemvasia
Μονεμβάσια
Monemvasia
Μονεμβάσια
Λακωνία, αγαπημένη, εις το επανιδείν!

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ