Προορισμοί για τις ημέρες των εορτών στην Πελοπόννησο

Οι γιορτές των Χριστουγέννων προσφέρονται, λόγω του εορταστικού κλίματος, των καιρικών συνθηκών και των αργιών, για να οργανώσουμε μονοήμερες ή ολιγοήμερες αποδράσεις. Οι προτάσεις μας στο παρόν αφιέρωμα, περιλαμβάνουν κάποιους προορισμούς της Πελοποννήσου. Η επιλογή είναι δική σας σύμφωνα με τα κριτήριά σας οικονομικά λόγω χιλιομετρικών αποστάσεων, μορφολογίας της κάθε περιοχής και κυρίως διάθεσης.

Ναύπλιο

Το Ναύπλιο δεν είναι το μέρος που θα συναντήσεις χιόνια, αλλά όλες τις εποχές σε μαγεύει.  Τα Χριστούγεννα τα πολύχρωμα φωτάκια που στολίζουν τα δέντρα της πόλης και έχοντας θέα το Μπούρτζι, σε ταξιδεύουν και δημιουργούν μία μαγική ατμόσφαιρα. Βρίσκεται σε απόσταση 140 χιλιομέτρων από την Αθήνα, φτάνετε περίπου σε 2 ώρες και τα έξοδα μετακίνησης με τα διόδια (υπολογίζοντας και την επιστροφή), είναι περίπου 75,00€.

Βυτίνα

Μια από τις αγαπημένες επιλογές ξεκινώντας από την Αθήνα για μία εκδρομή, είναι σίγουρα και η Βυτίνα. Σε απόσταση 183 χιλιομέτρων από την Αθήνα, φτάνετε περίπου σε 2:30 ώρες και τα έξοδα μετακίνησης με τα διόδια (υπολογίζοντας και την επιστροφή), είναι περίπου 110,00€. Θα συναντήσετε ένα ιδιαίτερα γραφικό μέρος με ωραία τοπία, αξιοθέατα και καλό φαγητό.

Απολαυστικό είναι το περπάτημα στον κεντρικό δεντροσκέπαστο δρόμο και στα γραφικά καλντερίμια, ιδίως όταν έχει χιονίσει, που αντικρίζεις μία ιδιαίτερη αρχιτεκτονική σε συνδυασμό με τη φύση.

 

Ορεινή Κορινθία

Στην ορεινή Κορινθία βρίσκουμε: i) τα Άνω Τρίκαλα σε απόσταση 144 χιλιόμετρα, φτάνετε περίπου σε 2 ώρες διαδρομής και τα έξοδα μετακίνησης με τα διόδια (υπολογίζοντας και την επιστροφή), είναι περίπου 75,00€. ii) Τα Μεσαία Τρίκαλα σε απόσταση 140 χιλιόμετρα, φτάνετε περίπου σε 1 ώρα και 40 λεπτά διαδρομής και τα έξοδα μετακίνησης με τα διόδια (υπολογίζοντας και την επιστροφή), είναι περίπου 70,00€ και τέλος iii) τα Κάτω Τρίκαλα σε απόσταση 132 χιλιόμετρα, φτάνετε περίπου σε 1 ώρα και 50 λεπτά διαδρομής και τα έξοδα μετακίνησης με τα διόδια (υπολογίζοντας και την επιστροφή), είναι περίπου 70,00€. Το συνήθως χιονισμένο τοπίο τους χειμερινούς μήνες με τους παραδοσιακούς οικισμούς και η κοντινή απόσταση από την πρωτεύουσα, έχουν καθιερώσει την ορεινή Κορινθία ως έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Δεν πρέπει να παραλείψετε να επισκεφτείτε το χιονοδρομικό κέντρο και ας μην έχετε σκοπό να κάνετε κάποια από τα αθλήματα που απαιτούν χιόνι, αλλά για να απολαύσετε ένα υπέροχο κατάλευκο τοπίο. Επίσης, υπέροχο θέαμα προσφέρει και η λίμνη Δόξα η οποία είναι κρυμμένη μέσα σε ένα ελατοδάσος.

Καλάβρυτα

Τα Καλάβρυτα είναι χτισμένα σε υψόμετρο από 720 μέχρι 840 μέτρα, στους πρόποδες του Χελμού με ιδιαίτερα πλούσια ιστορία, λόγω των δεινών που υπέφερε κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Βρίσκονται σε απόσταση 200 χιλιομέτρων, φτάνετε περίπου σε 2 ώρες και 20 λεπτά και τα έξοδα μετακίνησης με τα διόδια (υπολογίζοντας και την επιστροφή), είναι περίπου 110,00€.

Τα τελευταία χρόνια, τα Καλάβρυτα έχουν αναδειχθεί ως ένας από τους καλύτερους προορισμούς και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να τον προτιμούν ολοένα και περισσότεροι για εκδρομή.

Μία εμπειρία την οποία δεν πρέπει να χάσετε, είναι η μετάβαση στα Καλάβρυτα με τον οδοντωτό σιδηρόδρομο από το Διακοπτό, κατά μήκος του φαραγγιού του Βουραϊκού. Όπως αναφέρουν οι περισσότεροι που το έχουν κάνει, μένει αξέχαστη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ