PATMOS AKTIS SUITES & SPA Μοναδικό Καταφύγιο 5 αστέρων

Αντικρίζοντας μια υδάτινη αγκαλιά σε έναν από τους ομορφότερους κόλπους του κόσμου τον Γροίκο, απλώνεται το μοναδικό 5 αστέρων ξενοδοχείο στην Πάτμο, το Patmos Aktis Suites & Spa, μόλις 4,5 χιλιόμετρα από την Σκάλα, στη νοτιοανατολική πλευρά του πανέμορφου νησιού. Το τοπίο ειδυλλιακό με φόντο το Τραγονήσι και τον εντυπωσιακό βράχο της Καλικατσού, θεωρείται τόπος απομόνωσης και περισυλλογής για πολλούς επισκέπτες των τεχνών και της επιστήμης.

Η ιδιαίτερη προσωπικότητα της Πάτμου

Η Πάτμος, το ιερό νησί των Δωδεκανήσων με την ιδιαίτερη προσωπικότητα, διακρίνεται για την πλούσια πολιτιστική, ιστορική και θρησκευτική κληρονομιά της, συνδυάζοντας φυσική ομορφιά και κατανυκτική ατμόσφαιρα. Είναι ίσως ένα από τα ελάχιστα νησιά του Αιγαίου που έχει καταφέρει να διατηρήσει τις αξίες του στο ακέραιο. Είναι το «Νησί της Αποκαλύψεως» του Ιωάννη με την περίφημη μονή που θυμίζει βυζαντινό κάστρο και δεσπόζει στη Χώρα του νησιού, πολιτιστικό μνημείο της ανθρωπότητας όπως το χαρακτήρισε η UNESCO.

PATMOS AKTIS SUITES & SPA Μοναδικό καταφύγιο 5 αστέρων

Πλήρως ανακαινισμένο, το ξενοδοχείο Patmos Aktis, αποτελεί ανακατασκευή και επέκταση του παλιού Ξενία της Πάτμου, ένα θρυλικό ξενοδοχείο που στη δεκαετία του 60 αποτελούσε στολίδι για την περιοχή και σύμβολο της τότε τουριστικής ανάπτυξης του νησιού. Το αρχιτεκτονικό έργο της ανακατασκευής με διώροφα συγκροτήματα και ιδιωτικές σουίτες ιδιαίτερου χαρακτήρα υλοποιήθηκε το 2009 με την επιμέλεια των διακεκριμένων αρχιτεκτονικών γραφείων ISV ARCHITECTS & ARC MASTROMINAS ELIAS AND PARTNERS. Η μινιμαλιστική αρχιτεκτονική γραμμή, παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ατμόσφαιρα του Patmos Aktis Suites & Spa, και ο προσεγμένος σχεδιασμός ελευθερίας και άνεσης χώρου υπογράφουν την αισθητική και το concept του ξενοδοχείου.

Πρόσφατα η ιστορία του ξαναγράφεται με φωτεινά γράμματα αφού η εξαγορά του Patmos Aktis Suites & Spa από τo SMERC, ένα από τα πλέον εδραιωμένα επενδυτικά ταμεία στην ελληνική αγορά, επιφυλάσσει την περαιτέρω ποιοτική αναβάθμιση της ξενοδοχειακής μονάδας, ως ένα μοναδικό καταφύγιο 5 αστέρων και την περαιτέρω ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς της περιοχής του Γροίκου τα επόμενα χρόνια.

Άνεση χώρου και υπηρεσίες  5 αστέρων

Το ξενοδοχείο αποτελεί μείγμα σύγχρονης πολυτέλειας και παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, χτισμένο με σεβασμό στον περιβάλλοντα χώρο και απόλυτα εναρμονισμένο με το φυσικό τοπίο της περιοχής. Διαθέτει  56 ευρύχωρα δωμάτια και σουίτες σε διώροφη διάταξη και έχει ως κύριο χαρακτηριστικό τη λιτή διακόσμηση με απαλούς γήινους χρωματισμούς, απαλλαγμένη από περιττές πολυτέλειες ώστε να δένει με το περιβάλλον. Οι καλαίσθητες μεζονέτες προσφέρουν ιδιωτική πισίνα, ενώ πολλά από τα δωμάτια έχουν πανοραμική θέα στη λιμνοθάλασσα του Γροίκου.

Τα πλήρως εξοπλισμένα δωμάτια προσφέρουν τη δυνατότητα για πολλούς συνδυασμούς συγκατοίκησης και διαθέτουν όλες τις σύγχρονες ανέσεις ενός πεντάστερου ξενοδοχείου. Οι παροχές ποιοτικών υπηρεσιών με υψηλές προδιαγραφές περιλαμβάνουν όλα όσα χρειάζεται ένας επισκέπτης για να περάσει αλησμόνητες εμπειρίες καλοκαιρινών διακοπών.

 

Το 10μ φουσκωτό του ξενοδοχείου είναι διαθέσιμο για ιδιωτικές βόλτες στις μαγευτικές παραλίες γύρω από το νησί, ενώ μπροστά από το ξενοδοχείο υπάρχει μόλος με υπηρεσίες ανεφοδιασμού για τα σκάφη που το επιθυμούν. Για τους μικρούς φίλους του ξενοδοχείου υπάρχει ειδικά διαμορφωμένη πισίνα και παιδική χαρά.

ANASA Wellness Spa

Ένας παράδεισος ευεξίας και χαλάρωσης για τους φιλοξενούμενους και τους εξωτερικούς επισκέπτες αποτελεί το φημισμένο «ANASA Wellness & Spa» το μοναδικό κέντρο ευεξίας 5 αστέρων στην Πάτμο.

Για μια ολοκληρωμένη εμπειρία περιποίησης, οι επισκέπτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη σάουνα, το χαμάμ, την εσωτερική πισίνα ή την αίθουσα περιποίησης νυχιών και να γυμναστούν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Επιπλέον επιλογές εξατομικευμένων προγραμμάτων έχουν σχεδιαστεί από την ομάδα ειδικών θεραπευτών για τις ανάγκες του κάθε επισκέπτη.

Ο κατάλογος του «ANASA Wellness & Spa» προσφέρει στους επισκέπτες μια εξαιρετική σειρά από εναλλακτικές θεραπείες περιποίησης σώματος και πνεύματος που βασίζονται στη θεραπευτική δύναμη της φύσης και υπόσχονται να φροντίσουν τα επίπεδα ενέργειας και να χαλαρώσουν τόσο το σώμα όσο και την ψυχή. Τις χαλαρωτικές και επανορθωτικές θεραπείες του σπα πλαισιώνει η βραβευμένη μάρκα « Ιla » με μια σειρά εξειδικευμένων προϊόντων που προέρχονται από αγνά φυσικά φυτά, λουλούδια και βότανα.

Μεσογειακή Γαστρονομία

Τα δυο διακεκριμένα εστιατόρια του Patmos Aktis Suites & Spa, σημείο αναφοράς για τον γαστρονομικό προορισμό του νησιού, προσφέρουν ένα επιπλέον κίνητρο στους φιλοξενούμενους του ξενοδοχείου για να ξαναέρθουν, ενώ παράλληλα, προσελκύουν και εξωτερικούς επισκέπτες που εκτιμούν τις ιδιαίτερες γαστριμαργικές απολαύσεις.

Το ιταλικό εστιατόριο «Cielo e Μare» με θέα το απέραντο γαλάζιο, απλώνεται μέχρι την όμορφη βεράντα δίπλα στη θάλασσα, και αποτελεί μια από τις μοναδικές επιλογές ιταλικής ποιοτικής κουζίνας στην Πάτμο. Ο ταλαντούχος σεφ του «Cielo e Μare» Νίκος Κωνσταντίνου, προτείνει δημιουργικά πιάτα εμπνευσμένα από τη μεσογειακή κουζίνα, με ιταλικές επιρροές και τα συνδυάζει με φρέσκα τοπικά προϊόντα και αγνά υλικά.

Για τους λάτρεις της ελληνικής κουζίνας, η παραδοσιακή ταβέρνα «Πλεύσης» αντανακλά την αυθεντική κουζίνα της Πάτμου και αποτελεί αγαπημένο σημείο συνάντησης, προσφέροντας μια φιλική ατμόσφαιρα κυριολεκτικά πάνω στο κύμα. Η κουζίνα της προσανατολίζεται περισσότερο στα θαλασσινά, στους εκλεκτούς μεζέδες και στις σπιτικές σπεσιαλιτέ, που στηρίζονται σε φρέσκα τοπικά προϊόντα και παραδοσιακές συνταγές των Δωδεκανήσων.

Στην εξωτερική βεράντα, σε ένα εντυπωσιακό θαλασσινό σκηνικό, το lounge bar Cielo προσφέρει ένα υπέροχο σημείο στον φιλοξενούμενο για να χαλαρώσει και να απολαύσει από την άνεση της ξαπλώστρας ή του καναπέ, ένα νόστιμο σνακ, δροσιστικά ποτά και κοκτέιλ ή ένα ποτήρι κρασί από την εκλεκτή ποικιλία ελληνικών και διεθνών ετικετών. Το γνήσιο ελληνικό πρωινό του ξενοδοχείου, βραβευμένο από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο σύμφωνα με τις αξίες και αρχές του προγράμματος «Ελληνικό Πρωινό», σερβίρεται στον χώρο του εστιατορίου και είναι εμπλουτισμένο με παραδοσιακές συνταγές και τοπικά εποχιακά προϊόντα.

Οικολογική ευαισθησία

Φέτος, σε μια προσπάθεια προστασίας και φροντίδας του περιβάλλοντος, το Patmos Aktis Suites & Spa σε συνεργασία με τον μη-κερδοσκοπικό οργανισμό «All For Blue» και το Λιμενικό Σώμα του νησιού, συμμετείχε στη δράση για τον καθαρισμό της παραλίας και του βυθού αφαιρώντας πολλά αντικείμενα και απορρίμματα από τη μοναδική παραλία του Γροίκου.

Ο επισκέπτης μπορεί να φτάσει στο νησί με πλοίο από το λιμάνι του Πειραιά, αεροπορικώς μέσω της Κω, Ρόδου, Σάμου, Λέρου και Καλύμνου και από εκεί με τοπικό πλοίο της γραμμής, ή τέλος, με ναυλωμένο ελικόπτερο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ