Άλση

Λόφος Στρέφη

Το παλαιότερο όνομά του κατά μία εκδοχή ήταν Αγχεσµός και ανήκε στην οικογένεια Στρέφη. Για αρκετά χρόνια λειτουργούσε εκεί λατομείο, το οποίο σταμάτησε να λειτουργεί τη δεκαετία του 1920, οπότε  και ξεκίνησε η δενδροφύτευση. Από το 1938 ανήκει στον Δήμο Αθηναίων.

Η δημοτική αρχή έχει ξεκινήσει σημαντικά έργα ολικής ανάπλασης αρχίζοντας με τη συλλογή ξερόκλαδων, χόρτων και γενικά φυτικής βιομάζας που αποτελεί εύφλεκτη ύλη, έργα αντιπυρικής προστασίας και μέτρα αντιπυρικής οργάνωσης για το σύνολο του λόφου, με σκοπό τόσο την πρόληψη και την έγκαιρη κατάσβεση σε μία περίπτωση πυρκαγιάς.

Άμεσα, θα ξεκινήσουν αντιδιαβρωτικά έργα και γεωτεχνικές εργασίες για την ασφάλεια του χώρου και την αναβάθμιση του δικτύου όμβριων υδάτων, με στόχο την αντιπλημμυρική προστασία και εργασίες συντήρησης και ενίσχυσης της βλάστησης, με νέες δενδροφυτεύσεις.  Παράλληλα,  θα αποκατασταθούν τα μονοπάτια και θα γίνουν έργα αναβάθμισης του φωτισμού για την ασφάλεια των επισκεπτών.

Στα άμεσα σχέδια της δημοτικής αρχής είναι η  ανακατασκευή της παιδικής χαράς με σύγχρονα πρότυπα ασφάλειας, η οποία προς το παρόν είναι κλειστή.

Μοιράσου το:

espa banner