Άλση

Λόφος Λαμπράκη

Ο λόφος Λαμπράκη βρίσκεται στον Νέο Κόσμο και είναι ευρέως γνωστός στους κατοίκους της περιοχής ως «βουνό» ή «βουναλάκι».  Ένας κατάφυτος λόφος, ο οποίος διαθέτει μία μικρή πλατεία, ένα γήπεδο μπάσκετ και μία παιδική χαρά. Οι συντονισμένες δράσεις του δήμου τα τελευταία χρόνια, κατάφεραν ένα δραστικό «Λίφτινγκ», όπως και στις περισσότερες περιοχές της πόλης. Έγινε καθαρισμός και αποκατάσταση σημείων που συγκεντρώνουν καθημερινά εκατοντάδες μόνιμους κατοίκους.

Κλαδεύτηκαν και φυτεύτηκαν δέντρα, καλλωπίστηκαν οι θάμνοι και τοποθετήθηκαν νέοι, κουρεύτηκε το γρασίδι, προκειμένου το πράσινο του πάρκου να συντηρηθεί, αλλά και να εμπλουτισθεί.

Επισκευάστηκαν τα σπασμένα παγκάκια και βάφτηκαν, όπως επίσης και οι κολώνες ηλεκτροφωτισμού, τα επιτραπέζια και επιστήλια καλαθάκια. Επίσης, γίνονται εργασίες αποκατάστασης και επισκευής του  ηλεκτροφωτισμού και γίνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα πλήρης καθαρισμός και πλύσιμο του πάρκου και του πεζόδρομου.

Το πάρκο αποτελεί ένα ακόμα χώρο που ο Δήμος Αθηναίων φροντίζει, όχι μόνο να γίνει ομορφότερος, πιο φωτεινός και πιο φιλικός για τους δημότες, αλλά ταυτόχρονα μεριμνά, ώστε συντηρείται τακτικά, με ανάλογες δράσεις, που γίνονται πλέον με σχέδιο.

Μοιράσου το:

espa banner