Άλση

Λόφος Αρδηττού

Το άλσος Αρδηττού βρίσκεται στην επάνω πλευρά του Καλλιμάρμαρου, γνωστό και ως Παναθηναϊκό Στάδιο. Το όνομά του το έχει πάρει από τον Αρδηττό, τον μυθικό ήρωα ο οποίος με τον λόγο του εξομάλυνε τις σχέσεις των Αθηναίων, όταν εκείνοι διαφωνούσαν έντονα και δημιουργούνταν διχόνοιες και φιλονικίες. Ένας λόφος που συνεδρίαζαν οι δικαστές της Ηλιαίας, οι Ηλιαστές, και δίκαζαν τις υποθέσεις φόνων. Σε μία βόλτα μέσα στο πάρκο, μπορείτε να δείτε ό,τι έχει διασωθεί από το Ναό της Θεάς Τύχης, χτισμένο από τον Ηρώδη του Αττικού και διάφορα άλλα αρχαιολογικά ευρήματα.

Είναι ένα πάρκο ζωτικής σημασίας με πεύκα, διάφορα είδη καλλωπιστικών δέντρων και θάμνων. Σε αυτό το πλούσιο φυσικό περιβάλλον, συναντάμε μεγάλο αριθμό πτηνών. Είναι ένας χώρος αναψυχής, κατάλληλος για περίπατο με ελικοειδείς αναβάσεις που προσφέρουν υπέροχη θέα προς το ιστορικό κομμάτι της πόλης. Ιδανικό μέρος για τζόγκινγκ, που υπάρχουν αρκετές διαδρομές με μεγάλες ανηφόρες και κατηφόρες. Λόγω της μορφολογίας δε χαρακτηρίζεται εύκολο από τους λάτρεις του αθλήματος και σύμφωνα με την άποψη του συνόλου των αθλητών, ενδείκνυται για όσους έχουν ήδη αποκτήσει αντοχή.

Η δημοτική αρχή της πόλης, με γνώμονα τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών και με την άποψη πως η πόλη συμπεριλαμβανομένων των πράσινων περιοχών της, ανήκουν σε όλες και όλους που τους χρησιμοποιούν, άλλοτε για άθληση, άλλοτε για παιχνίδι, για βόλτα και κοινωνικές συναναστροφές, για να μπορούν να  αναπνέουν ελεύθερα και να χαλαρώνουν, έχει προγραμματίσει την επισκευή και των μονοπατιών, καθώς και εργασίες αποκατάστασης των φθορών.

Μοιράσου το:

espa banner