Άλση

Άλσος Παγκρατίου

Η ιστορία του Άλσους Παγκρατίου ξεκινά το 1908, όταν με την φροντίδα της τότε βασίλισσας Σοφίας και με τη βοήθεια της Φιλοδασικής Ένωσης φυτεύτηκαν τα πρώτα πεύκα. Το 1936 παραχωρήθηκε στον Δήμο Αθηναίων ενώ το 1939, θα λειτουργήσει εκεί ένας ζωολογικός κήπος. Οι Γερμανοί το κατέστρεψαν κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου. Το 1960 λειτούργησε το θέατρο «Άλσος» και τη δεκαετία του 1970, συγκεντρώνονταν εκεί καλλιτέχνες με αντιδικτατορική στάση και δράση.

 

Σε μία έκταση 30 στρεμμάτων, γεμάτη με σοκάκια με απότομες ανηφόρες, παγκάκια, ψηλά δέντρα που προσφέρουν πολύτιμη σκιά το καλοκαίρι, πολλοί το επιλέγουν για πεζοπορία, για να γυμνάζονται στα όργανα γυμναστικής που είναι εγκατεστημένα εδώ, αλλά και για το γήπεδο μπάσκετ.

 

Οι φωνές από τα παιδιά που παίζουν και η πυκνή βλάστηση, μειώνουν κατά πολύ το θόρυβο της πόλης και έτσι μπορεί όποιος το επισκεφτεί, να απολαύσει ένα φυσικό οικοσύστημα που προσφέρει καθαρό οξυγόνο στο κέντρο της Αθήνας, ενώ είναι πολλές είναι οι εναλλακτικές που υπάρχουν σε καφετέριες και εστιατόρια γύρω από το άλσος.

Μοιράσου το:

espa banner