Άλση

Άλσος Λογγίνου

Το Άλσος Λογγίνου είναι ένα μικρό άλσος στο Μετς ,για το οποίο υπάρχουν δύο εκδοχές ως προς την ονομασία του. Η πρώτη αναφέρει πως πήρε το όνομά του από τον Άγιο Λογγίνο τον Εκατόνταρχο, που τρύπησε με τη λόγχη του το πλευρό του Ιησού πάνω στο σταυρό, στη συνέχεια έγινε χριστιανός και θανατώθηκε γι’αυτό το λόγο. Όταν του ζητήθηκε να εξετάσει αν ο Χριστός ήταν πράγματι νεκρός, ο Λογγίνος τρύπησε με τη λόγχη τα πλευρά του και απ’ την πληγή έτρεξε αίμα και νερό. Οι σταγόνες έσταξαν στο πρόσωπο του Εκατόνταρχου και θεράπευσαν το πρόβλημα όρασης που τον ταλαιπωρούσε. Τότε, σύμφωνα με τους Ευαγγελιστές, αναφώνησε: «Αληθώς ο άνθρωπος ούτος, Υιός ήν Θεού»…. Η δεύτερη αναφέρει πως το όνομά του πιθανόν να προέρχεται από τον συγγραφέα Διονύσιο Λογγίνο.

Ένα από τα πιο πολυσυζητημένα πάρκα στην καρδιά της Αθήνας, περιστοιχίζεται εδώ και δεκαετίες από μία περίεργη παραφιλολογία για παραφυσικά φαινόμενα, στοές και σήραγγες που ένωναν υπογείως κάθε γωνιά της Αθήνας. Κάποιοι λένε ότι το άλσος έχει μία ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και ενέργεια. Ίσως ένα στοιχείο που εντείνει αυτήν την παραφιλολογία  είναι ότι το πάρκο κατά μήκος χωρίζεται με έναν μικρό τοίχο με το Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Το Άλσος Λογγίνου πρόσφατα «ξαναγεννήθηκε» από τη συνεργασία του Ίδρυματος Ωνάση σε συνεργασία με τον Δήμου Αθηναίων, με περισσότερες από 2.500 νέες φυτεύσεις σε μια έκταση 750 τ.μ.

Με  ένα πάρκο, μια παιδική χαρά και ένα γήπεδο μπάσκετ,  έρχεται να αναβαθμίσει το αστικό τοπίο της Αθήνας. Διασταύρωση διαδρομών έκτασης 2.200 τ.μ. με φυσικό, χωμάτινο, σταθεροποιημένο δάπεδο, υδρευτικές παρεμβάσεις που διασφαλίζουν μια φιλική προς το περιβάλλον συντήρηση του χώρου, περίφραξη και παγκάκια προσκαλούν τους κατοίκους, αλλά και τους περαστικούς του Μετς να σταθούν και να το απολαύσουν.

Σε αυτό το άλσος επικρατεί απόλυτη ησυχία και οι ήχοι της πόλης χάνονται.

Μοιράσου το:

espa banner