Μονεμβασιά: Εξερευνώντας την μαγευτική καστροπολιτεία

Η Μονεμβασιά αποτελεί έναν μαγευτικό τόπο, με πλούσια ιστορία και αρχιτεκτονικά θαύματα. Προσελκύει τους ταξιδιώτες λόγω της εκπληκτικής θέας, της μεσαιωνικής γοητείας και της μοναδικής αίσθησης της διαχρονικότητας. Με το όνομά της να σημαίνει «μονή είσοδο», η Μονεμβασιά μεταφέρει τους επισκέπτες σε μία άλλη εποχή.

Είναι περισσότερο γνωστή για το επιβλητικό της φρούριο κατασκευής του 13ου αιώνα, πάνω σε μία βραχονησίδα. Η πόλη χωρίζεται σε δύο μέρη: την πάνω πόλη, γνωστή ως «Κάστρο», που βρίσκεται στην κορυφή του λόφου και την κάτω πόλη, στους πρόποδες του βράχου.

Το Κάστρο, με τα στενά ελικοειδή δρομάκια, τα αρχαία τείχη που εκτείνονται για πάνω από ένα χιλιόμετρο και η καλοδιατηρημένη βυζαντινή και βενετσιάνικη αρχιτεκτονική, αποπνέει μια αύρα μυστηρίου.

Σε μία βόλτα στα πέτρινα σοκάκια του Κάστρου, είναι φυσιολογικό να αισθανθεί ο επισκέπτης δέος, θαυμάζοντας έναν θησαυρό από εκκλησίες, αρχοντικά και ερείπια. Τα εντυπωσιακά πέτρινα σπίτια, στολισμένα με βουκαμβίλιες και γιασεμί, δίνουν στην πόλη μια ρομαντική ατμόσφαιρα.

Κάθε αρχαίο κτίριο, έχει τη δική του ιστορία. Τα ζωηρά χρώματα των λουλουδιών έρχονται σε αντίθεση με τους γήινους τόνους των αρχαίων τοίχων, δημιουργώντας ένα γραφικό σκηνικό.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ