Η παραλία της Αγίας Άννας στη Βόρεια Εύβοια

Η παραλία της Αγίας Άννας στη Βόρεια Εύβοια, εκτείνεται σε μήκος 4,5 χιλιόμετρων, με βότσαλο που βαθμιαία καταλήγει σε άμμο, και είναι μια από τις πιο μεγάλες της Εύβοιας.

Ανάρτηση από τον αναγνώστη Παρμακλή Ιωάννη.

Στο βόρειο τμήμα της βρίσκεται η Χερσόνησος του Αγίου Βασιλείου με πολλούς κολπίσκους κρυμμένους μέσα στην πυκνή βλάστηση από μεγάλα πεύκα που φτάνουν μέχρι την ακτή. Ενδιαφέρον όρμος είναι αυτός του Σαρακήνικου που βρίσκεται ανάμεσα στην παραλία της Αγκάλης και του όρμου Αγίου Βασιλείου. Ενδότερα από την παραλία της Αγκάλης ανοίγεται ένας κάμπος που στο μεγαλύτερο μέρος του σκεπάζεται από ελαιόδεντρα, ένα μέρος με πεύκα και ένα άλλο είναι καλλιεργήσιμη γη. Το όνομα Αγκάλη πήρε από το σχήμα της ακτής της, που είναι σαν μια μεγάλη αγκαλιά. Επίσης, αγκάλη είναι και λέξη της αλιευτικής ορολογίας. Η Αγκάλη τις τελευταίες δεκαετίες λόγω της φυσικής ομορφιάς της, έχει γνωρίσει ραγδαία ανάπτυξη. Στην περιοχή έχει χτιστεί ένας μεγάλος αριθμός από εξοχικές κατοικίες και πολλά ενοικιαζόμενα διαμερίσματα καθώς και αρκετά ξενοδοχεία. Στο νοτιότερο τμήμα της παραλίας υπάρχουν και δύο camping. Επίσης υπάρχουν πολλές ταβέρνες, εστιατόρια, καφετέριες και διάφορα καταστήματα που ως επί τω πλείστον δουλεύουν τους καλοκαιρινούς μήνες.

Αγία Άννα, Βόρεια Εύβοια Αγία Άννα, Βόρεια Εύβοια Αγία Άννα, Βόρεια Εύβοια Αγία Άννα, Βόρεια Εύβοια Αγία Άννα, Βόρεια Εύβοια Αγία Άννα, Βόρεια Εύβοια

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ