Εκδρομή στην Έδεσσα

Η πόλη της Έδεσσας, που είναι γνωστή για τους όμορφους καταρράκτες της, γεμίζει με τους ήχους και τα χρώματα των ποταμιών που διέρχονται μέσα από αυτήν. Τα γάργαρα νερά «αδειάζουν το μυαλό», ενώ δροσίζουν μόνιμους κατοίκους και τους επισκέπτες, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες! Τα χρώματα του δάσους φωτίζουν την πόλη και σε κάνουν να την αισθάνεσαι σαν προέκτασή του.

Ανάρτηση από τον αναγνώστη Αβραμίδη Αβραάμ.

Ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει τις βόλτες του στους πεζόδρομους και στην παλιά πόλη, με τα παραδοσιακά μακεδονίτικα σπίτια, ταξιδεύοντας στο παρελθόν. Χαρακτηριστική συνοικία αποτελεί το Βαρόσι, η πρώτη χριστιανική που δημιουργείται μετά την άλωση της πόλης το 1389. Ξεχωρίζει όμορφα, ως εξέλιξη του βυζαντινού πολιτισμού που αναπτύχθηκε στο χώρο της ακρόπολης και της αρχαίας πόλης. Αποτελεί, επίσης, το μοναδικό πυρήνα που έχει διασωθεί από το ιστορικό κέντρο, μεταφέροντας μνήμες της πόλης και της μακραίωνης ιστορίας της.

Η πόλη έχει ενδιαφέρουσες γαστρονομικές προτάσεις και μας προσκαλεί να τις ανακαλύψουμε! Υπάρχει μεγάλη ποικιλία, από παραδοσιακά φαγητά και εδέσματα μέχρι πιο μοντέρνες και ιδιαίτερες προτάσεις, σχεδόν όλα σε απόσταση 10-15’ με τα πόδια. Ο κόσμος έχει τους δικούς του ρυθμούς, χωρίς τη νευρικότητα και το καθημερινό στρες που συναντά κανείς στις μεγάλες πόλεις, οπότε ζει την πόλη του και δεν ταλαιπωρείται από αυτήν.

Αξίζουν επιπλέον οι περίπατοι παράλληλα με τα ποταμάκια που διασχίζουν την πόλη. Σε ασφαλείς διαδρομές διάρκειας 1-1,5 ώρα, συναντά κανείς στοιχεία της μοναδικής χλωρίδας στους πρόποδες των τριγύρω βουνών. Σε κοντινή απόσταση από την πόλη βρίσκονται η Νάουσα και η Βέροια, που έχουν τη δική τους ιστορία και ομορφιά. Ταυτόχρονα, από την Έδεσσα μπορεί εύκολα κάποιος να επισκεφτεί και τα λουτρά της Αριδαίας, ώστε να έρθει ακόμη πιο κοντά στο παρελθόν της ευρύτερης περιοχής.

Καλές εξορμήσεις!

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ