Αθήνα: Οι ομορφιές της πρωτεύουσας

Ανάρτηση από την αναγνώστρια Βαφάκου Ελευθερία

Μια πόλη την οποία εκατομμύρια άνθρωποι από όλα τα μέρη της γης, ονειρεύονται να επισκεφτούν. Μια πόλη, της οποίας τις ομορφιές ξεχνάμε μέσα στην καθημερινότητα και τη ρουτίνα.

Αυτή η πόλη όμως κρύβει ακόμα συναισθηματικές εκπλήξεις. Μπορούμε να τις βρούμε, αν κατευθύνουμε τα βήματά μας προς το κέντρο. Να περπατήσουμε τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, να αφήσουμε την καρδιά να ταξιδέψει, ακούγοντας τους μουσικούς που μας συντροφεύουν. Κάθε νότα ακουμπά μια χορδή της ψυχής, που ζητά αρμονία και ψυχική ανάταση. Πόσες συναυλίες και πόσα θέατρα έχουμε γευτεί στο Ηρώδειο! Πόσα χέρια κρατήθηκαν στην Πλάκα! Πόσα γέλια ήχησαν στο Θησείο και πόσα «Χάρηκα που σας είδα» ακούστηκαν στο σταθμό στο Μοναστηράκι από παρέες που χωρίζονται. Πόσοι καφέδες στις ταράτσες ξενοδοχείων, βλέποντας τους τουρίστες να φωτογραφίζουν την Ακρόπολη, το φεγγάρι ή οι πιο καλλιτεχνικοί τύποι ποτήρια με κόκκινο κρασί μπροστά στο ηλιοβασίλεμα! Μόνο να σκεφτούμε πόσα μάτια θα δουν αυτές τις φωτογραφίες, χαμόγελα σχηματίζονται στα χείλη μας.

Γωνίες ήσυχες, που σου δίνουν την εντύπωση γειτονιάς. Γωνίες γεμάτες τουρίστες που σου μεταφέρουν το χαλαρό τους κλίμα. Ταυτόχρονα σε κάνουν να θες να γίνεις κι εσύ ταξιδιώτης στην πόλη σου! Δεν μπορείς να μη νιώσεις περηφάνια, αντικρύζοντας τα αρχαία μνημεία. Πολλές φορές το μυαλό προσπαθεί να φανταστεί τους αρχαίους Έλληνες. Κοιτάζεις, παρατηρείς, αναρωτιέσαι…

Στρέψε το βλέμμα σου στον αττικό ουρανό και δε θα σε απογοητεύσει.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ