6 Μοναδικές παραλίες της Αττικής, σε απόσταση λιγότερη των 50 χιλιομέτρων από την Αθήνα

Μέχρι να φτάσει η πολυπόθητη ημέρα των καλοκαιρινών διακοπών, δεν είναι λίγοι εκείνοι που ψάχνουν να βρουν μονοήμερες ή ολιγόωρες αποδράσεις, σε παραλίες της Αττικής για μπάνιο. Γι’αυτό σας προτείνουμε 6 υπέροχες παραλίες, στις οποίες μπορείτε να φτάσετε σε λιγότερο από μία ώρα διαδρομής με το αυτοκίνητο, χωρίς κίνηση, αφού δεν ξεπερνούν τα 50 χιλιόμετρα απόσταση από την Αθήνα. Καλή σας διασκέδαση και μην ξεχνάτε να μας στέλνετε στο travel by enikos.gr τις φωτογραφίες και τις εντυπώσεις σας από τις εκδρομές σας!

Παραλία Μπρεξίζα

Στο Δήμο Μαραθώνα και συγκεκριμένα στη Νέα Μάκρη συναντάμε την παραλία Μπρεξίζα η οποία για ακόμα μία φορά βραβεύτηκε με γαλάζια σημαία. Μεγάλη παραλία με άμμο, με έναν μεγάλο πεζόδρομο, ιδανικό για πεζοπορία και βόλτα με ποδήλατο. Είναι οργανωμένη με ντους, ναυαγοσώστες και γύρω της υπάρχουν καταστήματα για φαγητό, για καφέ και διάφορα άλλα που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες κάποιου. Το τοπίο είναι ιδανικό για χαλάρωση και για να δημιουργήσει το αίσθημα των διακοπών. Μεγάλη καθαρή παραλία με φοίνικες και γκαζόν, που περικλείεται από δέντρα. Στο μεγαλύτερο μέρος της είναι οργανωμένη παραλία, αλλά μπορεί όποιος θέλει να πάρει την ομπρέλα του και ό,τι άλλο χρειάζεται και να απολαύσει το μπάνιο. Βρίσκεται 40 χλμ. από την Αθήνα και 1 ώρα διαδρομής με αυτοκίνητο (χωρίς κίνηση).

https://www.youtube.com/watch?v=Hxobpd736R8

Παραλία Διασταύρωση

Στο Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδος συναντάμε την βραβευμένη με γαλάζια σημαία παραλία Διασταύρωση. Μία παραλία, αρκετά μεγάλης έκτασης, που δε θα δυσκολευτεί ο επισκέπτης καθόλου να βρει parking, ενώ υπάρχει και ειδικός διάδρομος για την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ. Οργανωμένη παραλία με μεγάλο αριθμό σε ξαπλώστρες, ομπρέλες και καταστήματα τα οποία δημιουργούν μία παρεΐστικη ατμόσφαιρα καλοκαιρινών διακοπών, μέχρι το βράδυ. Εντυπωσιακά είναι τα κρυστάλλινα, πεντακάθαρα και ήρεμα συνήθως νερά. Βρίσκεται 35 χλμ. από την Αθήνα και 50 λεπτά διαδρομής με αυτοκίνητο (χωρίς κίνηση).

Αυλάκι

Από τις κύριες επιλογές των λουομένων, διαχρονικά, είναι το Αυλάκι στο δήμο Μαρκοπούλου Μεσογαίας και διαθέτει γαλάζια σημαία. Είναι δημοτική οργανωμένη παραλία, που μπορεί να βρει ο επισκέπτης ομπρέλες, ξαπλώστρες, καφέ, σνακ και ό,τι άλλο χρειαστεί. Υπάρχει εισιτήριο για την είσοδο και τα κόστη ή η ελεύθερη πρόσβαση ποικίλουν ανάλογα την ηλικία και την κατηγορία των επισκεπτών. Αναλυτικά: Γενική Τιμή Εισόδου: 5,00€ από Δευτέρα έως Παρασκευή για ηλικίες 13 ετών και άνω, 3,00€ για ηλικίες από 6 ετών έως 12, 2,00€ για πολύτεκνους. Γενική Τιμή Εισόδου: 7,00€ από Δευτέρα έως Παρασκευή για ηλικίες 13 ετών και άνω, 3,00€ για ηλικίες από 6 ετών έως 12, 2,00€ για πολύτεκνους. Ελεύθερη είσοδος από Δευτέρα έως Παρασκευή για αιμοδότες στο Σύλλογο Αιμοδοσίας Μαρκοπούλου, σώματα ασφαλείας δήμου Μαρκοπούλου, υπαλλήλους δήμου Μαρκοπούλου, μέλη ΚΑΠΗ δήμου Μαρκοπούλου, μέλη ΕΣΗΕΑ, υπαλλήλους ΕΟΤ (Δευτέρα-Κυριακή). Τιμή Εισόδου: 2,00€ από Δευτέρα έως Παρασκευή για δημότες και μόνιμους κατοίκους για ηλικίες 13 ετών και άνω, και 1,00€ για ηλικίες από 6 ετών έως 12. Ελεύθερη η είσοδος όλες τις ημέρες για παιδιά έως 6 ετών και Α.Μ.Ε.Α.

Για όποιον θέλει ελεύθερη παραλία, υπάρχει πριν τη δημοτική μεγάλη παραλία.. Ένα ακόμα σημαντικό θετικό της περιοχής είναι η πληθώρα καταστημάτων για φαγητό, γλυκό, καφέ και ποτό, που είναι σχεδόν απαραίτητο να καθίσει κάποιος μέχρι τις βραδινές ώρες για να διασκεδάσει και να κλείσει την εκδρομή του με τον πιο όμορφο τρόπο. Βρίσκεται 45 χλμ. από την Αθήνα και 1 ώρα διαδρομής με αυτοκίνητο (χωρίς κίνηση).

 

Δασκαλειό

Στο Δήμο Λαυρεωτικής στη διαδρομή μεταξύ  Λαυρίου και Πόρτο Ράφτη, υπάρχουν πολλοί κολπίσκοι με καθαρές παραλίες, ιδανικοί για ημερήσιες ή ολιγόωρες αποδράσεις. Μία από αυτές είναι στο Δασκαλειό. Τρεις είναι οι παραλίες στο Δασκαλειό (η μία είναι βραβευμένη με γαλάζια σημαία), εκ των οποίων οι δύο οργανωμένες με beach bar και ομπρέλες με ξαπλώστρες. Η Τρίτη δεν είναι οργανωμένη παραλία, δεν έχει τα πολλά μαγαζιά, αλλά η αίσθηση του παρθένου μέρους, από παρεμβάσεις επιχειρηματιών, είναι ιδανική για χαλαρή εκδρομή. Δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε πως τις ζεστές ημέρες, πρέπει να πάει κανείς από νωρίς για να μπορέσει με άνεση να βρει μέρος να καθίσει, όπως επίσης και parking. Όλες οι παραλίες είναι με άμμο και γαλαζοπράσινα καθαρά νερά, σε ένα βραχώδες τοπίο. Η θάλασσα είναι ήρεμη, εκτός των ημερών με βοριά,  που δημιουργείται κύμα. Τα λευκά νησιωτικά σπιτάκια που υπάρχουν στην περιοχή, παραπέμπουν περισσότερο σε νησί, παρά σε περιοχή της Αττικής που βρίσκεται 50 χλμ. από την Αθήνα και 1 ώρα διαδρομής με αυτοκίνητο (χωρίς κίνηση).

Αξίζει να αναφέρουμε πως στην περιοχή υπάρχουν καταλύματα για διακοπές.

Παραλία Μαύρο Λιθάρι

Η παραλία Μαύρο Λιθάρι ανήκει στο δήμο Σαρωνικού με ιδιαίτερη ομορφιά. Μια παραλία 400 μ. με άμμο η οποία περικλύζεται σε ένα βραχώδες τοπίο και σποραδική ψηλή βλάστηση. Ρηχή θάλασσα, 5 μέτρα βάθος στα 275 μέτρα απόστασης από την ακτή, όμως στα πρώτα μέτρα το βάθος κανονικό.

Η ακτή είναι κατά τμήματα οργανωμένη με ξαπλώστρες, ομπρέλες και καλάθια απορριμμάτων, με καταστήματα για snack και καφέ. Επειδή, το προτιμούν όλο και περισσότεροι για τις μονοήμερες αποδράσεις και η χωρητικότητα της παραλίας είναι περίπου στα 1.000 άτομα, η πρότασή μας είναι, να φτάσατε όσο πιο νωρίς μπορείτε. Αρκετοί είναι και εκείνοι που έχουν επιλέξει το Μαύρο Λιθάρι, όχι μόνο για διακοπές, αλλά και για μόνιμη κατοικία. Βρίσκεται 44 χλμ. από την Αθήνα και 1 ώρα διαδρομής με αυτοκίνητο (χωρίς κίνηση).

https://www.youtube.com/watch?v=86RxUVJ4Wmo

Παραλία Αλθέα

Η παραλία Αλθέα (Σκαλάκια Αγίας Μαρίνας), Κορωπί. Κατεβαίνεις ένα μονοπατάκι για την παραλία. Δεν είναι μεγάλη παραλία, δεν είναι οργανωμένη και έχει ψιλό βότσαλο με μία υπέροχη θάλασσα. Σε κοντινή απόσταση υπάρχουν καταστήματα για snack, καφέ και φαγητό. Δημιουργεί μία αίσθηση στον επισκέπτη πως βρίσκεται σε απομονωμένη παραλία νησιού. Εάν σας αρέσει κάποια σκιά, χρειάζεστε δικής σας ομπρέλα, γιατί δεν υπάρχουν πολλά σημεία με φυσική σκιά από δέντρα. Και εδώ χρειάζεται να πάει κάποιος από νωρίς για να βρει μέρος να καθίσει.  Ελάχιστοι είναι εκείνοι που δε θα επισκεφτούν την εύκολα πρόσβαση βραχονησίδα, η οποία βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την παραλία και μπορεί κάποιος να πάει περπατώντας. Βρίσκεται 33 χλμ. από την Αθήνα και 50 λεπτά διαδρομής με αυτοκίνητο (χωρίς κίνηση).

https://www.youtube.com/watch?v=wXJNtXnFdGo

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ