4 Top προορισμοί για χειμερινές διακοπές στην Ελλάδα

Μπορεί να βρισκόμαστε στις πρώτες μέρες του χειμώνα και επίσημα ωστόσο τα πρώτα σχέδια για χειμερινές διακοπές πέφτουν στο τραπέζι. Η Ελλάδα μπορεί να φημίζεται για τις πανέμορφες παραλίες και τα κοσμοπολίτικα νησιά της όμως διαθέτει αμέτρητους τουριστικούς προορισμούς για εξορμήσεις όλη τη διάρκεια του χρόνου. Από τα φημισμένα Mykonos Hotels μέχρι τα χιονοδρομικά σαλέ και τα ορεινά γραφικά χωριά μας  η διασκέδαση και η χαλάρωση θα πρέπει να θεωρούνται κάτι περισσότερο από εγγυημένες. Ας δούμε επιγραμματικά τους κορυφαίους ελληνικούς προορισμούς για χειμερινές διακοπές σύμφωνα πάντα με τις αναζητήσεις του κόσμου.

Ζαγοροχώρια

Η ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να περάσουν στιγμές  χαλάρωσης και ηρεμίας στις διακοπές τους. Η άγρια ομορφιά του βουνού σε συνδυασμό με το καταπράσινο τοπίο και τα ποτάμια θα σε ταξιδέψουν μακριά από τα προβλήματα της καθημερινότητας. Η πρόσβαση σχετικά εύκολη με αυτοκίνητο από τα Ιωάννινα. Τα ζαγοροχώρια μπορεί να θεωρούνται ως ένας μακρινός προορισμός για τους κατοίκους της Αθήνας αλλά είναι πραγματικά πολλοί αυτοί που τα επιλέγουν για τις διακοπές τους. Η περιοχή προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες για πεζοπορία ενώ η φυσική ομορφιά είναι θα σας αποζημιώσει για την επιλογή σας. Ξενώνες και πολυτελή ξενοδοχεία είναι σε θέση να φιλοξενήσουν μεγάλο αριθμό τουριστών ωστόσο χρειάζεται σχετική έρευνα αγοράς για να πετύχετε τις καλύτερες δυνατές τιμές. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα τοπικά εδέσματα που προσφέρονται σε όλες τις ταβέρνες στα Ζαγοροχώρια.

Πήλιο

Το “Βουνό των Κενταύρων” βρίσκεται ψηλά στις προτιμήσεις του κόσμου χειμώνα – καλοκαίρι. Το Πήλιο αποτελεί μία εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να συνδυάσουν την χαλάρωση με τις δραστηριότητες στη φύση και τις χιονισμένες πλαγιές. Εδώ μπορείτε να κάνετε πεζοπορία ακολουθώντας γραφικά μονοπάτια μέσα στη φύση. Για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ λειτουργεί χιονοδρομικό κέντρο με χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Απολαύστε την διαδρομή Άνω Λεχώνια – Μηλιές με το παραδοσιακό τρενάκι. Η διαδρομή έχει διάρκεια 1,5 ώρες και σίγουρα θα την απολαύσετε. Επισκεφτείτε τα γραφικά χωριά του Πηλίου και δοκιμάστε τις τοπικές λιχουδιές που θα γλυκάνουν τον ουρανίσκο σας.

Άγιος Αθανάσιος (Πέλλα)

Ο Άγιος Αθανάσιος έχει από το 1992 χαρακτηριστεί ως παραδοσιακός οικισμός. Είναι από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς κυρίως για τους κατοίκους της Βόρειας Ελλάδας αλλά όχι μόνο. Από τον Άγιο Αθανάσιο μπορείς να εκδράμεις προς Πρέσπες, Νυμφαίο αλλά και τα γύρω χωριά της λίμνης Βεγορίτιδας.  Δίπλα στο Νυμφαίο αποτελεί μία εξαιρετική επιλογή για μικρής διάρκειας αποδράσεις. Πρόκειται για ένα ορεινό παραδοσιακό χωριό που υπόσχεται ηρεμία και χαλάρωση στους επισκέπτες του. Υπάρχουν ταβέρνες για ποιοτικό φαγητό και μεγάλος αριθμός καταλυμάτων για να καλύψει τις ανάγκες που δημιουργούνται κατά τους χειμερινούς μήνες. Δεν θα πρέπει να παραλείψεις να επισκεφτείς τους Καταρράκτες της  Έδεσσας που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από τον Άγιο Αθανάσιο. Για τους λάτρεις του Σκι το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν  βρίσκεται σε απόσταση μόλις 10 χλμ.

Αράχωβα

Ενδεχομένως ένας από τους πιο κοσμοπολίτικους προορισμούς για τις χειμερινές μας διακοπές. Μεγάλος ο αριθμός των επισκεπτών που δέχεται η Αράχωβα κατά τους χειμερινούς μήνες και πρέπει να έχετε κάνει αρκετά νωρίς τις κρατήσεις σας. Ένα πανέμορφο γραφικό χωριό στις πλαγιές του Παρνασσού που υπόσχεται μοναδικές στιγμές διασκέδασης. Η κοντινή απόσταση από το χιονοδρομικό κέντρο είναι ένα από τα πολλά πλεονεκτήματα του συγκεκριμένου προορισμού. Υπάρχουν ταβέρνες για να σας ταξιδέψουν γαστρονομικά ειδικά αν είστε φίλοι του ψητού κρέατος.

Η λίστα με τους χειμερινούς προορισμούς μπορούσε να συνεχίζεται για πολύ ακόμα ώρα. Οι ομορφιές που κρύβει η χώρα μας είναι πολλές και χρειάζεται ενέργεια και διάθεση για να τις εξερευνήσετε στο πέρασμα του χρόνου. Κάθε εποχή κρύβει τις ομορφιές της και είναι βέβαιο πως θα σας ταξιδέψουν ευχάριστα όταν τις συναντήσετε.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ