Ζυμαρικά με πέστο και κοτόπουλο – Μια γρήγορη και εύκολη συνταγή

Τα ζυμαρικά πέστο με κοτόπουλο γίνονται κρεμώδη με παρμεζάνα, μοτσαρέλα και παχύρρευστη κρέμα. Το πέστο φρέσκου βασιλικού επικαλύπτει αυτά τα ζυμαρικά και το κοτόπουλο δίνει την τέλεια γεύση σε κάθε μπουκιά. Αυτή είναι μια γρήγορη και εύκολη συνταγή που θα λατρέψουν όλοι!

Δείτε την συνταγή

  1. Ελαιόλαδο: Έχει την καλύτερη γεύση και αποτελεί εξαιρετική βάση για τη σάλτσα.
  2. Στήθη κοτόπουλου: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μέρος του κοτόπουλου σας αρέσει, απλά κόψτε το κοτόπουλο σε καλά κομμάτια.
  3. Κρεμμύδι: Μπορείτε να προσθέσετε φρέσκο ​​κρεμμύδι, ή κρεμμύδι σε σκόνη για να είναι εύκολο.
  4. Αποξηραμένα ιταλικά καρυκεύματα : Ταιριάζει τόσο πολύ με το πέστο!
  5. Αλάτι Kosher: Το αλάτι υψηλής ποιότητας έχει σημασία.
  6. Βούτυρο: Για να σοτάρουμε το σκόρδο.
  7. Σκόρδο: Για φρέσκια γεύση που ταιριάζει τέλεια με βασιλικό.
  8. Ζωμός κότας: Για να φτιάξετε τη σάλτσα. Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε νερό από ζυμαρικά.
  9. Heavy Cream: Η πολλή κρέμα κάνει τη σάλτσα τόσο πηχτή και κρεμώδη!
  10. Παρμεζάνα: Είναι ιδανική με αυτή τη σάλτσα.
  11. Τυρί μοτσαρέλα: Λιώνει στη σάλτσα!
  12. Πέστο βασιλικού: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σπιτικό ή να το αγοράσετε έτοιμο
  13. Ζυμαρικά Πέννες: Μπορείτε να διαλέξετε ό,τι ζυμαρικό θέλετε.
  14. Αλάτι και πιπέρι: Για να καρυκεύσουμε το κοτόπουλο.

Χρειάζονται 20 λεπτά για την παρασκευή της συνταγής.

  • Προσθέστε το ελαιόλαδο στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κομμένο κοτόπουλο, το κρεμμύδι σε σκόνη, τα ιταλικά καρυκεύματα και το αλάτι στο τηγάνι. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο εξωτερικά και να ψηθεί. Βγάζετε από το τηγάνι και αφήνετε στην άκρη.
  • Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο και το σκόρδο. Λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το σκόρδο για 30 δευτερόλεπτα.
  • Φτιάξτε τη σάλτσα: Προσθέστε τον ζωμό κοτόπουλου, την παχύρρευστη κρέμα, την παρμεζάνα και το τυρί μοτσαρέλα στο τηγάνι. Χτυπάμε να ενωθούν και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε τη σάλτσα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σιγοβράζουμε για 5-10 λεπτά ή μέχρι να αρχίσει να πήζει η σάλτσα.
  • Φτιάχνουμε ζυμαρικά: Όσο πήζει η σάλτσα, βράζουμε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente. Στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  • Συνδυάστε τα όλα μαζί: Μόλις δέσει η σάλτσα, προσθέστε το μαγειρεμένο κοτόπουλο, τα μαγειρεμένα ζυμαρικά και τη σάλτσα πέστο στο τηγάνι με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε να ενωθούν και μαγειρεύουμε μέχρι να ζεσταθούν.
  • Καρυκεύστε με επιπλέον αλάτι, πιπέρι και νιφάδες κόκκινου πιπεριού αν θέλετε.
  • Γαρνίρουμε με επιπλέον παρμεζάνα και απολαμβάνουμε!

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ