Ζήτησε να δουλέψει από το σπίτι επειδή ήταν άρρωστος – Η ωμή απάντηση του αφεντικού του ξεσήκωσε το ίντερνετ

Οι περισσότεροι συνειδητοποιημένοι επαγγελματίες δεν επιδιώκουν να κάνουν κοπάνα, και ακόμη και με μια μικρή αδιαθεσία προσπαθούν να πάνε στη δουλειά. Όμως αν κάποιος είναι άρρωστος, προφανώς επιλέγει να μην πάει στην εργασία του, όχι μόνο γιατί δεν νιώθει καλά, αλλά γιατί δεν θέλει να κολλήσει τους συναδέλφους του.

Συνήθως, κάποιος παίρνει αναρρωτική άδεια, εκτός κι αν αισθάνεται σχετικά καλά οπότε μπορεί να εργαστεί από το σπίτι. Η δυνατότητα τηλεργασίας είναι κάτι που προσφέρουν οι περισσότεροι εργοδότες, και μπορεί να είναι και η ασφαλέστερη επιλογή για την πρόληψη της εξάπλωσης των μικροβίων. Ωστόσο, ο υπάλληλος που πρωταγωνιστεί στην παρακάτω ιστορία έπαθε σοκ με την απάντηση που έλαβε από το αφεντικό του όταν του πρότεινε να δουλέψει από το σπίτι – επειδή είχε αλλεργική ρινίτιδα.

Το αφεντικό του έδωσε δύο επιλογές. Είτε να πάει στο γραφείο, είτε να πάρει άδεια ασθενείας. Δεν θα δεχόταν ο υπάλληλος να εργαστεί από το σπίτι λόγω της αλλεργικής ρινίτιδας που είχε. Ο διάλογος δημοσιεύτηκε σε μια σελίδα στο Instagram που ονομάζεται The Aussie Corporate.

Το μήνυμα του εργαζόμενου ανέφερε μεταξύ άλλων: «Το πρωί, θα εργάζομαι από το σπίτι σήμερα. Η αλλεργική ρινίτιδα με ταλαιπώρησε χθες το βράδυ, οπότε εξακολουθώ να έχω καταρροή και βήχα. Έχω πολλά πράγματα να κάνω σχετικά με τη δουλειά για να με κρατήσουν απασχολημένο»

Ωστόσο, ήρθε αντιμέτωπος με μια εξαιρετικά ωμή απάντηση. Το αφεντικό του έγραψε: «Καλημέρα, λυπάμαι που πάσχετε από αλλεργική ρινίτιδα, θέλω απλώς να σας ενημερώσω ότι είχα ειδοποιηθεί από τον (…) προηγουμένως ότι τα μέλη της ομάδας δεν επιτρέπεται να εργάζονται από το σπίτι για λόγους όπως αυτός. Μου έχουν εξηγήσει, ότι αν κάποιος αισθάνεται ότι είναι αρκετά καλά για να εργάζεται από το σπίτι, τότε είναι αρκετά καλά για να εργάζεται από το γραφείο».

«Είτε θα πρέπει να έρθετε στο γραφείο και να δουλέψετε, ή εναλλακτικά να πάρετε σήμερα αναρρωτική άδεια» συνέχισε και ζήτησε από τον υπάλληλο να τον ενημερώσει τι προτιμά.

Αφού δημοσιεύτηκε το μήνυμα η σελίδα στο Ιnstagram ρώτησε τους χρήστες του διαδικτύου, εάν η απάντηση του αφεντικού ήταν λογική ή όχι.  Από τις απαντήσεις βγήκε το συμπέρασμα ότι το 68% των ανθρώπων θεώρησε ότι ήταν παράλογη, ενώ το 10 % θεώρησε ότι ήταν λογική. Οι εργοδότες δεν είναι σε θέση να «αναγκάσουν» τους εργαζομένους να πάρουν μια μέρα άδεια λόγω ασθενείας, ωστόσο, μπορούν να προτείνουν τη λήψη αναρρωτικής άδειας εάν αποτελούν κίνδυνο για την υγεία και την ασφάλεια των άλλων εργαζομένων.

Σημειώνεται ότι ο αριθμός των εταιρειών που προσφέρουν στους ανθρώπους τη δυνατότητα να εργάζονται από το σπίτι έχει αυξηθεί πάρα πολύ μετά το lockdown, και πολλοί εργάζονται πλέον είτε μόνιμα από το σπίτι είτε συνδυάζουν την τηλεργασία με τη δουλειά στο γραφείο.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ