Ζευγάρι παντρεύτηκε στο νοσοκομείο επειδή ο γαμπρός ήταν ετοιμοθάνατος – «Μου έδωσε δύναμη να παλέψω τον καρκίνο»

Ένας ετοιμοθάνατος άνδρας παντρεύτηκε την σύντροφο του μέσα στο νοσοκομείο καθώς φοβόταν ότι είχε λίγες μέρες ζωής. Ωστόσο εδώ κα πάνω από έναν χρόνο μετά παραμένει ζωντανός και η ασθένεια του βρίσκεται σε ύφεση, αφού ο γάμος του έδωσε τη δύναμη να συνεχίσει να παλεύει για την ζωή του.

Τον Απρίλιο του 2022 ο 27χρονος Zach Stroup, παντρεύτηκε την σύντροφο του, την 25χρονη Maddie στο Ινστιτούτο Καρκίνου του Αίματος του Κολοράντο των ΗΠΑ, όπου νοσηλευόταν. Το ζευγάρι, από το Κολοράντο, έσπευσε να προετοιμαστεί για τη μεγάλη μέρα του γάμου όταν κατάλαβαν ότι η κατάσταση του 27χρονου επιδεινώνεται και ανησυχούσαν ότι είχε λίγες μέρες ζωής ακόμη.

Ωστόσο, ο Zach Stroup λέει ότι αυτή η μέρα άλλαξε εντελώς την οπτική του και του έδωσε έναν λόγο να συνεχίσει να παλεύει με την σκληρή ασθένεια, σε μία περίοδο που ένιωθε έτοιμος να τα παρατήσει. «Ήταν το πιο τρομακτικό πράγμα που νομίζω ότι έχω περάσει ποτέ – όλα ήταν τόσο σκοτεινά για τόσο καιρό, αλλά ο γάμος ήταν ένα σημείο καμπής. Δεν νομίζω ότι θα τα κατάφερνα αν δεν ήταν εκείνη τη μέρα», ανέφερε ο 27χρονος.

Ο καρκίνος του Zach έφτασε στον νωτιαίο μυελό
Ο καρκίνος του Zach έφτασε στον νωτιαίο μυελό και σχεδόν τον άφησε παράλυτο, έτσι το ζευγάρι έσπευσε να παντρευτεί. Πηγή: @madison_stroup/ CATERS NEWS

Η νόσος του Crohn και η πρόταση γάμου

Το ζευγάρι γνωρίστηκε όταν πήγαινε στο γυμνάσιο και ζούσε μια «τέλεια ζωή» προτού ο Zach διαγνωστεί με νόσο του Crohn. Ο Zach Stroup εξήγησε πώς άρχισε να παραπονιέται ότι αισθάνεται κουρασμένος και ότι έχει συνεχείς νυχτερινές εφιδρώσεις. Οι γιατροί του χορήγησαν αγωγή και περίμεναν η νόσος να υποχωρήσει και ο 27χρονος να συνέλθει.

Τον Νοέμβριο του 2020, τα συμπτώματά του επιδεινώθηκαν και μετά από μια επίσκεψη στο νοσοκομείο, οι γιατροί διέγνωσαν μη Hodgkin λέμφωνα τετάρτου σταδίου, μια επιθετική μορφή καρκίνου του αίματος. Μετά από έξι μήνες θεραπείας οι γιατροί τον ενημέρωσαν ότι η ασθένεια του ήταν σε ύφεση τον Απρίλιο του 2021, όταν το ζευγάρι έκανε ένα ταξίδι στη Φλόριντα και ο 27χρονος έκανε στην σύντροφο του πρόταση γάμου.

Maddie
Η Maddie (φωτογραφία με τον πατέρα της) είπε ότι το προσωπικό του νοσοκομείου τη βοήθησε να φτιάξει το νυφικό της για να φαίνεται ότι της ταιριάζει καλύτερα. Πηγή: @madison_stroup/ CATERS NEWS

Η ζωή τους άρχισε να κυλάει σε φυσιολογικούς ρυθμούς και προγραμμάτισαν τον γάμο τους για τις 7 Μαΐου 2022. Ωστόσο τον Σεπτέμβριο του 2021 ο Zach Stroup αρρώστησε και πάλι. Άρχισε να χάνει την κίνηση στα πόδια του και ήταν κοντά στο να μείνει παράλυτος. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί του είπαν ότι είχε όγκο στο νωτιαίο μυελό.

Ο 27χρονος υποβλήθηκε σε περισσότερες χημειοθεραπείες και εξακολουθούσε να λαμβάνει θεραπεία έναν μήνα πριν από τον γάμο. Σε αυτό το σημείο, η υγεία του Zach είχε επιδεινωθεί και είχε αρχίσει να χάνει την θέληση του να κρατηθεί στην ζωή. Έτσι το ζευγάρι αποφάσισε ότι θα παντρευτεί μέσα σε 48 ώρες.

Το ζευγάρι προγραμμάτιζε να παντρευτεί στις 7 Μαΐου,
Το ζευγάρι προγραμμάτιζε να παντρευτεί στις 7 Μαΐου, αλλά έπρεπε να σχεδιάσει το γάμο σε μόλις 48 ώρες από φόβο ότι ο Ζακ είχε μόνο μέρες ζωής. Πηγή: @madison_stroup/ CATERS NEWS

Οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο και η μητέρα της Maddie βοήθησαν στην οργάνωση της τελετής για να γίνει όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Το ζευγάρι γιόρτασε τον γάμο του περιτριγυρισμένο από προσωπικό και ασθενείς του νοσοκομείου. «Ήταν αποκαρδιωτικό να τον βλέπω να αισθάνεται τόσο ηττημένος, αλλά ήμουν τόσο χαρούμενη που είδα πόσο φως έφερε ξανά στα μάτια του ο γάμος», είπε η Maddie.

Στον γάμο του ζευγαριού στο νοσοκομείο
Στον γάμο του ζευγαριού στο νοσοκομείο παρευρέθηκαν προσωπικό, ασθενείς και οικογένεια και έκοψαν μαζί την τούρτα Πηγή: @madison_stroup/ CATERS NEWS

«Όταν την είδα μου θύμισε γιατί αγωνιζόμουν»

Το ζευγάρι πίστευε ότι ο γάμος θα είναι το τελευταίο πράγμα που θα έκανε μαζί. Ωστόσο κατέληξε να δείξει στον Zach Stroup πόσο πολύ ήθελε να ζήσει. «Ήμουν πραγματικά εξαντλημένος από τη μάχη, ήθελα να συνεχίσω για τη Maddie, αλλά ήμουν τόσο κουρασμένος και απλά δεν ήθελα να συνεχίσω», είπε ο Zach. Και συνέχισε: «Ένιωθα ότι αυτό ήταν για μένα. Απλώς ήμουν σε ένα τόσο σκοτεινό μέρος που ένιωθα ότι δεν θα γίνω ποτέ καλά. Αλλά το να είναι αυτή η μέρα μόνο για εμένα, την Maddie και την αγάπη του ενός για τον άλλον έφερε τόση ευτυχία πίσω στη ζωή μου και με έκανε να συνειδητοποιήσω τι είχα».

Το ζευγάρι έσπευσε να προετοιμαστεί γ
Το ζευγάρι έσπευσε να προετοιμαστεί για τη μεγάλη μέρα τον Απρίλιο του 2022 και σχεδίασε το γάμο σε 48 ώρες αφότου το ζευγάρι είπε ότι φοβόταν πως ο Ζακ είχε λίγες μέρες ζωής. Πηγή: @madison_stroup/ CATERS NEWS

«Με έκανε τρομερά χαρούμενο, όταν την είδα να στρίβει σε εκείνη τη γωνία. Μου έδωσε αυτή την κινητήριο δύναμη και μου θύμισε γιατί αγωνιζόμουν. Έδειχνε τόσο όμορφη και μετά από όλα όσα είχαμε ζήσει βλέποντάς την τόσο συγκινημένη με έκανε να καταλάβω για τι συνέβαιναν όλα αυτά. Σίγουρα θα ανανεώσουμε τους όρκους μας κάποια στιγμή, ώστε να έχουμε την ευκαιρία να κόψουμε την τούρτα και να κάνουμε έναν πρώτο χορό», είπε ο 27χρονος.

Αμέσως μετά το γάμο, ο Zach αποφάσισε ότι ήταν πρόθυμος να υποβληθεί σε μια νέα δοκιμαστική χημειοθεραπεία, την οποία περιέγραψε ως την πιο σκληρή θεραπεία. Υποβλήθηκε επίσης σε μεταμόσχευση μυελού των οστών για να αφαιρεθεί τυχόν καρκίνος που είχε απομείνει στο σώμα του και κηρύχθηκε σε ύφεση μετά από ακόμη τέσσερις μήνες θεραπείας.

Ο πατέρας της Maddie
Ο πατέρας της Maddie την ώρα που την συνοδεύει στο διάδρομο του νοσοκομείου όπου παντρεύτηκαν εκείνη και ο Zach Πηγή: @madison_stroup/ CATERS NEWS

Ο Zach υποβλήθηκε σε φυσικοθεραπεία τον τελευταίο χρόνο και μπόρεσε να πάει διακοπές και να επιστρέψει στη δουλειά του ως ασφαλιστικός πράκτορας. «Είμαι πιο υγιής από ποτέ και αισθάνομαι ότι όλα είναι πιθανά», είπε ο 27χρονος. Η Maddie είπε ότι στο άκουσμα ότι ο καρκίνος είχε επανέλθει το 2021 αισθάνθηκαν ήττα αλλά αρνήθηκαν να αφήσουν «τον καρκίνο να μας πάρει αυτή τη στιγμή».

Το ζευγάρι προγραμμάτιζε να παντρευτεί στις 7 Μαΐου
Το ζευγάρι προγραμμάτιζε να παντρευτεί στις 7 Μαΐου, αλλά έπρεπε να σχεδιάσει το γάμο σε μόλις 48 ώρες από φόβο ότι ο Ζακ είχε μόνο μέρες ζωής. Πηγή: @madison_stroup/ CATERS NEWS

«Ήθελε να τα παρατήσει και δεν μπορούσα να το αφήσω να συμβεί. Έτσι μεταφέραμε τον γάμο για δύο μέρες μετά. Απλώς σκεφτήκαμε, αν είναι το τελευταίο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε μαζί, τότε τουλάχιστον είναι κάτι θετικό. Αλλά εδώ αποδεικνύουμε ότι αν συνεχίσεις να παλεύεις τότε αυτή η θετικότητα μπορεί να συνεχίσει να έρχεται», ανέφερε η 25χρονη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ