Ξεκαρδιστικό βίντεο: Το φονικό βλέμμα γάτας που ενοχλείται με τον σκύλο που κάθεται δίπλα της

Ένα γνωστό στερεότυπο είναι πως τα σκυλιά και οι γάτες δεν τα πάνε καθόλου καλά μεταξύ τους. Ένα βίντεο με το διαπεραστικό βλέμμα της γάτας σε ένα σκύλο το επιβεβαιώνει ξετρελαίνοντας τους χρήστες του διαδικτύου.

Το βίντεο που ανέβηκε στο TikTok η χρήστης ninna.ba δείχνει πως η γάτα της κοιτά ενοχλημένη τον σκύλο που έρχεται να κάτσει δίπλα της στον καναπέ. Το βίντεο έχει προσελκύσει περισσότερες από 1,2 εκατομμύρια προβολές και μετρά πάνω από 30.300 likes.

Σε όλο το κλιπ η γάτα κοιτά επίμονα τον σκύλο, ο οποίος φαινόταν να είναι ελαφρώς νευρικός.  Το φαινομενικά νευρικό βλέμμα του σκύλου οδήγησε μερικούς που παρακολούθησαν το βίντεο να πιστέψουν ότι φοβόταν τη γάτα.

@ninna.ba #dog #dogs #dogsoftiktok #dogsofttiktok #italiangreyhound #iggy #tiktokdog #tiktokdogs #doglover #doglovers #cat #mainecoon #cats #catsoftiktok #catlover #catlovers #tiktokcats ♬ Answer The Question – Josh Wynter

Ευτυχώς, το κλιπ φαίνεται να παρουσιάζει ένα απλό στιγμιότυπο της κοινής ζωής των κατοικίδιων ζώων καθώς άλλα βίντεο που ανέβηκαν από το TikTok δείχνουν το ζευγάρι να έχει μια πιο φιλική σχέση.

@ninna.ba #cats #catsoftiktok #mainecoon #cat #tiktokcats #catlover #catlovers #dog #dogs #dogsoftiktok #dogsofttiktok #tiktokdogs #tiktokdog #doglover ♬ origineel geluid – André Rieu

Γάτες και σκύλοι που ζουν μαζί

Αν και υπάρχει ένα στερεότυπο ότι οι γάτες και οι σκύλοι δεν τα πάνε καλά, η Animal Humane Society είπε ότι μπορούν να είναι ασφαλείς συγκάτοικοι εάν οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για να μεγιστοποιήσουν τις πιθανότητές τους να αισθάνονται άνετα ο ένας με τον άλλον. Οι συμβουλές αυτές περιλαμβάνουν τα εξής:

  • Βεβαιωθείτε ότι η γάτα έχει πρόσβαση σε έναν χώρο χωρίς σκύλους ανά πάσα στιγμή και σκεφτείτε να έχετε σημεία σε ύψος όπου αισθάνεται ότι μπορεί να διαφύγει εάν χρειαστεί.
  • Κρατήστε τα κατοικίδια ξεχωριστά για τουλάχιστον τις πρώτες τρεις έως τέσσερις ημέρες, καθώς μπορούν να συνηθίσουν το ένα στην παρουσία του άλλου χωρίς επαφή πρόσωπο με πρόσωπο.
  • Ταΐστε τα στις αντίθετες πλευρές μιας κλειστής πόρτας, ώστε να μπορούν να συνεχίσουν να συνηθίζουν το ένα το άλλο χωρίς να είναι κοντά. Επαναλάβετε μέχρι να μπορέσουν να φάνε ήρεμα μαζί.
  • Ξεκινήστε να συστήνετε και τα δύο κατοικίδια μεταξύ τους σε έναν κοινό χώρο του σπιτιού που δεν θεωρείται καταφύγιο κανενός και προσφέρετε λιχουδιές εάν συμπεριφέρονται καλά.
  • Επαναλάβετε τις συναντήσεις πρόσωπο με πρόσωπο καθημερινά και προσπαθήστε να τερματίσετε κάθε συνάντησή τους προτού κάποιο κατοικίδιο ζώο δείξει σημάδια επιθετικότητας ή άγχους.
  • Προχωρήστε με προσοχή και διαχωρίστε τα κατοικίδια όταν δεν είστε εκεί για να τα επιβλέπετε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ