Τούρτα σοκολάτας χωρίς αλεύρι της Audrey Hepburn: Μια διαχρονική και απολαυστική συνταγή

Η εμβληματική ηθοποιός Audrey Hepburn, σε ειδικές περιστάσεις, όπως σε γενέθλια ή άλλες γιορτές σέρβιρε ένα ξεχωριστό επιδόρπιο: ένα κέικ σοκολάτας σαν τούρτα, χωρίς αλεύρι πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη γαρνιρισμένο με σπιτική σαντιγί και παγωτό βανίλια.

Πρόκειται για κλασική και εύκολη συνταγή που αξίζει να δοκιμάσετε. Είναι ιδανική για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας σε ένα γεύμα ή ακόμη και για να γιορτάσετε την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου!

Το σοκολατένιο επιδόρπιο της Audrey Hepburn είναι ανάμεσα στις συνταγές που δημοσίευσε ο γιος της διάσημης ηθοποιού, Luca Dotti, το 2015, στο βιβλίο «Audrey at Home: Memories of My Mother’s Kitchen».

Η τούρτα της Audrey Hepburn είναι πολλά περισσότερα από ένα επιδόρπιο, για τους εξής λόγους:

Είναι μια συνταγή εύκολη στην παρασκευή της και ταυτόχρονα γευστική:

Συνταγή για τούρτα σοκολάτας χωρίς αλεύρι της Audrey Hepburn

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 25 – 30 εκατοστών.
  2. Λιώνουμε τη σοκολάτα με το γάλα σε ένα μπολ ανθεκτικό στη θερμότητα μπολ, το οποίο τοποθετούμε πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει (μπεν μαρί).
  3. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών και ανακατεύουμε.
  4. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη στα ασπράδια και τα χτυπάμε μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές. Τα ενσωματώνουμε απαλά μέσα στο μείγμα σοκολάτας και κρόκου αυγού και αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί.
  5. Ψήνουμε για 30 λεπτά. Σβήνουμε το φούρνο, ανοίγουμε την πόρτα και αφήνουμε το κέικ μέσα για λίγα λεπτά για να μην σκάσει η κρούστα.
  6. Αφαιρούμε το κέικ από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά πριν το βγάλουμε από το ταψί.
  7. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως πριν το σερβίρουμε.
  8. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε με σαντιγί ή/και με παγωτό βανίλια.

Exit mobile version