Το μουσικό μεγαλείο του Stevie Wonder σε playlist 80 τραγουδιών για το enikos.gr

O Stevie Wonder γεννήθηκε το 1950 και θεωρείται μία από τις λίγες μουσικές ιδιοφυίες του πλανήτη. Μουσικός (πιάνο, αρμόνικα και άλλα όργανα), συνθέτης, στιχουργός, τραγουδιστής και παραγωγός.

του Ιωσήφ Αβράμογλου

Συνδυάζει πολλά μουσικά είδη μεταξύ τους με μοναδικό τρόπο: rhythm and blues, pop, soul, gospel, funk και jazz. Διαμόρφωσε και επηρέασε την παγκόσμια μουσική σκηνή όσο ελάχιστοι. Απέκτησε το πρώτο του Νο.1 hit στην Αμερική σε ηλικία… 13 ετών! Από τα πολύ βασικά ονόματα της θρυλικής δισκογραφικής εταιρίας Motown. Έχει πουλήσει πάνω από 100 εκατομμύρια δίσκους, έχει βραβευθεί με πάρα πολλά βραβεία, χρυσούς και πλατινένιους δίσκους, με 25 βραβεία Grammy και ένα Oscar.

Παρακάτω θα βρείτε ένα playlist που ετοιμάσαμε στο Spotify, με τίτλο “Best of Stevie Wonder” για τους αναγνώστες και τους φίλους του enikos.gr. Περιλαμβάνει 80 από τα σπουδαιότερα τραγούδια του Stevie Wonder. Είναι ένα πρόγραμμα διάρκειας μεγαλύτερης από 5,5 ώρες. Καλή διασκέδαση!

(Κάθε Σάββατο και Κυριακή βράδυ, για τρεις ώρες, από τις 10 μ.μ. μέχρι την 1 π.μ., ο Ιωσήφ Αβράμογλου παρουσιάζει από τον Real FM στους 97.8, την εκπομπή “Round Midnight, όπως έλεγε και η Ella Fitzgerald”, με πολλή και καλή μουσική). Twitter:@IosifAvramoglou Facebook.com/avramoglou Instagram: mus1cguru

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ