Το κόλπο για να μάθετε αν τα κοσμήματά σας είναι πραγματικά χρυσά

Ίσως έχετε αναρωτηθεί αν τα κοσμήματά σας είναι πραγματικά χρυσά. Για να μάθετε αν το δαχτυλίδι σας είναι καλυμμένο με το πολύτιμο μέταλλο, θα χρειαστείτε μόνο λίγα δευτερόλεπτα για να υιοθετήσετε ένα απλό, γρήγορο και αποτελεσματικό κόλπο. Για να το κάνετε αυτό θα χρειαστείτε μόνο… μαγνήτη.

Το τεστ μαγνήτη

Χρησιμοποιώντας έναν μαγνήτη μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι το κόσμημα σας είναι χρυσό. Πράγματι, ο χρυσός είναι ένα μέταλλο που δεν είναι μαγνητικό. Εάν το δαχτυλίδι, το κολιέ ή το μενταγιόν σας έλκεται από τον μαγνήτη, σημαίνει ότι δεν είναι χρυσός. Αν πλησιάσει τον μαγνήτη, το αξεσουάρ είναι σίγουρα επιχρυσωμένο.

Υπάρχουν άλλα κόλπα για να ξέρετε αν το κόσμημα είναι πραγματικά χρυσό. Μπορείτε να κάνετε μια άλλη δοκιμή: αυτή της χλωρίνης. Ένα κόλπο που αποδεικνύεται πιο δυνατό και ισχυρό από το τεστ με μαγνήτη. Ο στόχος είναι να προκληθεί οξείδωση του κοσμήματος.

Πώς να το κάνετε; Απλώς βυθίστε το σε ένα λουτρό χλωρίνης όλη τη νύχτα ή τουλάχιστον για μερικές ώρες. Εάν το κόσμημα δεν έχει οξειδωθεί, έχετε αποδείξεις ότι το αξεσουάρ είναι πραγματικά κατασκευασμένο από καθαρό χρυσό.

Πώς να φροντίσετε τα χρυσά σας κοσμήματα;

Η φροντίδα του κοσμήματός σας είναι απαραίτητη για να διατηρήσει όλη τη λάμψη του. Για απαλό καθαρισμό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το απαραίτητο σαπούνι Μασσαλίας. Το πλεονέκτημά του; Προσαρμόζεται σε όλους τους τύπους χρυσού (λευκό, ροζ, κίτρινο). Ο ιστότοπος κοσμηματοπωλείου Histoires d’Or προτείνει “να βάλετε μερικές σταγόνες υγρού σαπουνιού Μασσαλίας σε χλιαρό νερό. Βυθίστε τα κοσμήματά σας στο σαπουνόνερο για ένα έως δύο λεπτά και μετά τρίψτε το απαλά με μια οδοντόβουρτσα με μαλακές τρίχες. Ξεπλύνετε και τοποθετήστε τα σε μια χαρτοπετσέτα». Απλό και αποτελεσματικό, όπως το τεστ με μαγνήτη. Εάν δεν έχετε υγρό σαπούνι Μασσαλίας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υγρό πιάτων.

Μια άλλη συμβουλή: τρίψτε απαλά τα χρυσά σας κοσμήματα με οδοντόκρεμα και ηλεκτρική οδοντόβουρτσα με μαλακές τρίχες. Προσέξτε, μην ξεπλύνετε αμέσως τα εξαρτήματα. Συνιστάται να αφήσετε την οδοντόκρεμα να δράσει για λίγα λεπτά, πριν γυαλίσετε το κόσμημα με ένα μαλακό, στεγνό και καθαρό πανί. Ξεπλύνετε το εξάρτημα πριν το αφήσετε να στεγνώσει στον αέρα. Τα κολιέ, τα δαχτυλίδια και τα άλλα βραχιόλια σας θα είναι σαν καινούργια!

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ