Το καλύτερο κόλπο για να σπάτε τα καρύδια με τα χέρια

Τα καρύδια είναι ένα υγιεινό σνακ που είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, υγιή λίπη και φυτικές ίνες. Ωστόσο, μπορεί να είναι δύσκολο να σπάσετε ολόκληρα καρύδια με τα χέρια σας. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να το κάνετε αυτό, χωρίς να χρησιμοποιήσετε καρυοθραύστη, αλλά ποια είναι η καλύτερη μέθοδος;

Η influencer Deepti Kapoor, μέσα από ένα βίντεο στον λογαριασμό της στο Instagram, προτείνει έναν πολύ εύκολο τρόπο για να σπάτε εύκολα τα καρύδια με τα χέρια σας, χωρίς να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε κάποιο ειδικό εργαλείο.

Για να εφαρμόσετε αυτό το έξυπνο κόλπο, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Βράστε τα καρύδια σε νερό για 10 λεπτά. Αυτό θα χαλαρώσει το κέλυφος και θα σπάσουν πιο εύκολα.
  2. Αφού βράσουν τα καρύδια, στεγνώστε τα καλά και στη συνέχεια πιέστε τα για να βγουν από το κέλυφος.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Deepti Kapoor (@mommywithatwist)

Ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να σπάσετε ολόκληρα τα καρύδια

Ο καλύτερος τρόπος για να σπάσετε ολόκληρα καρύδια εξαρτάται από τις ανάγκες και τις προτιμήσεις σας. Εάν έχετε λίγα καρύδια μπορείτε να τα σπάσετε με τα χέρια. Για μεγαλύτερες ποσότητες, η χρήση ενός καρυοθραύστη μπορεί να είναι πιο γρήγορη και αποτελεσματική λύση.

Τρεις αποτελεσματικοί τρόποι για να σπάτε τα καρύδια

  • Με καρυοθραύστη: Ο καρυοθραύστης είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να σπάσετε τα καρύδια. Τοποθετήστε το καρύδι στο κοιλότητα και κρατώντας τις λαβίδες πιέστε απαλά μέχρι να ανοίξει.
  • Με τα χέρια: Το σπάσιμο καρυδιών με τα χέρια μπορεί να είναι μια πρόκληση, αλλά είναι μια καλή επιλογή εάν θέλετε να αποφύγετε τη χρήση εργαλείων. Τοποθετήστε το καρύδι ανάμεσα στις παλάμες των χεριών σας και μετά πιέστε το και κυλήστε το σε μια σκληρή επιφάνεια. Η εφαρμογή σταθερής, ομοιόμορφης πίεσης μπορεί να βοηθήσει στο άνοιγμα του κελύφους.
  • Με θερμότητα: Το βράσιμο ενός καρυδιού πριν επιχειρήσετε να το ανοίξετε με το χέρι, μπορεί να το κάνει ελαφρώς πιο εύκολο. Η ζέστη μπορεί να χαλαρώσει το κέλυφος, καθιστώντας το πιο ευθραυστο. Μετά από βρασμό για λίγα λεπτά, χρησιμοποιήστε μια πετσέτα ή γάντια για να προστατεύσετε τα χέρια σας και να προσπαθήσετε να το ανοίξετε.

Τι πρέπει να προσέχετε όταν σπάτε τα καρύδια

  • Επιλέξτε καρύδια που είναι υγιή και ολόκληρα. Τα καρύδια που είναι χαλασμένα ή σπασμένα μπορεί να είναι πιο δύσκολο να καθαριστούν.
  • Μην αφήνετε τα καρύδια να κρυώσουν εντελώς μετά το βρασμό. Το ζεστό κέλυφος είναι πιο εύθραυστο και θα σπάσει πιο εύκολα.
  • Εάν χρησιμοποιείτε τα χέρια σας για να σπάσετε καρύδια, φροντίστε να φοράτε γάντια για να τα προστατεύσετε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ