Τεστ IQ μόνο για ιδιοφυΐες: Μετακινήστε 2 σπίρτα για να είναι σωστή η ισότητα – Έχετε 25 δευτερόλεπτα

Ένα νέο τεστ IQ κυκλοφορεί στα social media και μπερδεύει τους χρήστες. Είστε αρκετά ευφυείς για να το λύσετε; Έχετε μόνο 25 δευτερόλεπτα στην διάθεσή σας.

Τεστ IQ: Mπορείτε να βρείτε ποιο ντόμινο λείπει σε 20 δευτερόλεπτα;

Αυτό το τεστ είναι μαθηματικό παζλ, που είναι μια δυσκολότερη εκδοχή των γρίφων, καθώς επιλύονται με πλευρική σκέψη. Για να βρείτε την σωστή απάντηση, πρέπει να σκεφτείτε και να αναλύσετε όλα τα δεδομένα λίγο διαφορετικά. Για να τα λύσετε, πρέπει να χρησιμοποιήσετε το πιο δημιουργικό κομμάτι του μυαλού σας, καθώς η απάντηση δεν θα είναι προφανής.

Στο παρακάτω τεστ IQ εμφανίζεται η ισότητα «7 +  8 = 9 – 2», με τα νούμερα και τα μαθηματικά σύμβολα να είναι κατασκευασμένα εξ ολοκλήρου από σπίρτα. Η ισότητα είναι λάθος. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να διορθώσετε αυτήν την ισότητα για να είναι σωστό το αποτέλεσμα, μετακινώντας δύο σπίρτα.

Τεστ IQ: Μπορείτε να βρείτε ποιος αριθμός λείπει σε 20 δευτερόλεπτα;

Το τεστ IQ γίνεται ακόμη πιο δύσκολο καθώς έχετε μόνο 25 δευτερόλεπτα για να βρείτε την σωστή απάντηση. Μπορείτε να το λύσετε;

Τεστ IQ μόνο για ιδιοφυΐες: Μετακινήστε 2 σπίρτα για να είναι σωστή η ισότητα

Η λύση του τεστ IQ

Αφαιρέστε το οριζόντιο σπίρτο από το 7, μετατρέποντάς το σε 1. Στην συνέχεια, αφαιρέστε το κάθετο κάτω αριστερό σπίρτο από το 8, και έτσι μετατρέπεται σε 9. Τοποθετείστε το ένα σπίρτο στο 9 για να γίνει 8 και το άλλο στο σύμβολο «-» για να «+».

Έτσι η ισότητα είναι σωστή καθώς 1 + 9 = 8 + 2.

Πηγή: FOXreport.gr

William Adams: Η ιστορία του Άγγλου Σαμουράι – Βίντεο

Τεστ παρατηρητικότητας: Μπορείτε να βρείτε τις 3 διαφορές στις εικόνες με τον κτηνίατρο κοπέλα σε 11 δευτερόλεπτα;

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ