Τεστ IQ: Μπορείτε να βρείτε ποιος αριθμός λείπει σε 13 δευτερόλεπτα;

Ένα νέο τεστ IQ μπερδεύει τους χρήστες του διαδικτύου, που δεν μπορούν να βρουν τον αριθμό που λείπει από μία μαθηματική ακολουθία.

Το συγκεκριμένο τεστ είναι ένα μαθηματικό παζλ. Πρόκειται για μία δυσκολότερη εκδοχή των γρίφων και των παζλ. Για να βρείτε στην σωστή απάντηση χρειάζεται διαφορετική και πλευρική σκέψη, και ανάλυση των δεδομένων. Τα μαθηματικά παζλ είναι διασκεδαστικός και εποικοδομητικός τρόπος να περνάτε την ώρα σας.

Εάν λύσετε το συγκεκριμένο τεστ IQ σε λιγότερο από 13 δευτερόλεπτα τότε έχετε υψηλό IQ. Το παζλ σας ζητάει να καταλάβετε το μοτίβο και να βρείτε ποιος αριθμός λείπει.

Τεστ IQ: Μπορείτε να βρείτε ποιος αριθμός λείπει σε 13 δευτερόλεπτα;

To τεστ παρουσιάζει 5 αριθμούς και σας ζητάει να βρείτε ποιος είναι ο αριθμός που ακολουθεί. Μπορείτε να βρείτε ποιος είναι;

Τεστ IQ μαθηματικό παζλ
πηγή: brightside.me

Η λύση στο τεστ IQ:

Για να βρείτε την σωστή απάντηση πρέπει να καταλάβετε ποια είναι η σύνδεση που έχουν μεταξύ τους οι αριθμοί. Αν παρατηρήσετε προσεκτικά οι αριθμοί μειώνονται αρχικά με το 2, μετά με το 3 μετά με το 4 κ.ο.κ.

Δηλαδή:

  • 30 – 2 = 28
  • 28 – 3 = 25 
  • 25 – 4 = 21 
  • 21 – 5 = 16 

Άρα ο αριθμός που λείπει είναι το 10, καθώς

  • 16 – 6 = 10
Τεστ IQ μαθηματικό παζλ λύση
πηγή: brightside.me

πηγή: FOXreport.gr

Το PlayStation προσθέτει ακόμη 14 παιχνίδια στην πλατφόρμα – Είναι δωρεάν

Το κακόβουλο AI bot που κλέβει τους κωδικούς σας με ένα τρομακτικό τηλεφώνημα – Οι κανόνες που πρέπει να ακολουθήσετε για να προστατευτείτε

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ