Ταιριάζεις με τη σχέση σου; Η θεωρία της φλούδας του πορτοκαλιού που έγινε viral στο TikTok

Η αληθινή αγάπη έχει διαφορετικό νόημα σε κάθε σχέση, είτε αυτό είναι να κάνει ο ένας τον άλλον να γελάει, είτε να έχει το ζευγάρι παρόμοια ενδιαφέροντα.

Ένα πρόσφατο trend στο TikTok έχει κάνει τους ανθρώπους να μιλούν για το πώς το ξεφλούδισμα ενός πορτοκαλιού θα μπορούσε να είναι το απροσδόκητο σημάδι ότι είστε πραγματικά ερωτευμένοι.

Τι είναι η θεωρία της φλούδας του πορτοκαλιού;

Πολλοί TikTokers συζητούν την έννοια της «θεωρίας της φλούδας του πορτοκαλιού», η οποία αποτελείται από μικρές χειρονομίες που δείχνουν ακλόνητη στοργή και κάνουν τη ζωή του συντρόφου σας πιο εύκολη.

Ίσως να αναρωτιέστε από πού προέρχεται το όνομα και τι σχέση έχουν τα φρούτα με την αγάπη. Όμως σκεφτείτε το εξής: «Σας αρέσει να απολαμβάνετε τη γεύση των φρούτων, αλλά μισείτε να τα ξεφλουδίζετε. Δεν θα ήταν υπέροχο αν κάποιος το έκανε αυτό για εσάς;»

Η θεωρία υποδηλώνει ότι αν ζητήσετε από τον σύντροφό σας να σας καθαρίσει ένα πορτοκάλι και το κάνει χωρίς δεύτερη σκέψη, τότε αυτή είναι μια μικρή πράξη που δείχνει την ακλόνητη αγάπη και υποστήριξή του.

Ένα άτομο που γοητεύτηκε από αυτή τη θεωρία είναι η 21χρονη Kiersten Weed, η οποία δήλωσε στο Newsweek ότι αυτές οι μικρές χειρονομίες δείχνουν «μία από τις βαθύτερες μορφές αγάπης».

Βλέποντας τα βίντεο στο διαδίκτυο, η Kiersten θυμήθηκε αμέσως τις στοργικές χειρονομίες που κάνει γι’ αυτήν ο 23χρονος σύντροφός της, Giuseppe Brown. «Η ζωή μπορεί να είναι δύσκολη μερικές φορές και το να έχεις έναν σύντροφο που θέλει να βοηθήσει να γίνουν τα μικρά πράγματα καλύτερα είναι ένα τόσο ξεχωριστό συναίσθημα» δήλωσε.

Χαμός στο TikTok με το #orangepeeltheory

Το hashtag «#orangepeeltheory» στο TikTok έχει ήδη συγκεντρώσει περισσότερες από 45 εκατομμύρια προβολές, ενθαρρύνοντας πολλούς ανθρώπους να προβληματιστούν για τις δικές τους σχέσεις.

Η Kiersten μοιράστηκε το δικό της βίντεο στο οποίο εξηγεί τι κάνει ο Giuseppe γι’ αυτήν, καθώς και ότι πιστεύει ακράδαντα ότι «είναι ένα καλό σημάδι μιας υγιούς σχέσης».

@kierstenindc Everyone deserves to experience this 🥲 #orangepeeltheory #boyfriendthings #gentlelove ♬ interlinked – jacob¡

Οι απλές αλλά σημαντικές χειρονομίες είναι πράγματα που θα μπορούσατε να κάνετε μόνοι σας αλλά το εκτιμάτε βαθιά όταν ο σύντροφός σας τα κάνει για εσάς.

«Το νόημα της θεωρίας είναι η σκέψη πίσω από αυτές τις πράξεις, το να κάνεις πράγματα για έναν άλλο άνθρωπο μόνο και μόνο επειδή τον αγαπάς, χωρίς καν να το σκέφτεσαι. Κάνει πολύ καλή δουλειά δημιουργώντας μια ισχυρή μεταφορά για το πώς οι άνθρωποι δείχνουν την αγάπη τους για ένα άλλο άτομο», δήλωσε η Kiersten.

«Ο φίλος μου θα μου ανοίξει την πόρτα του αυτοκινήτου. Ξέρει ότι δεν μου αρέσει να κοιμάμαι με το μακιγιάζ μου, οπότε μια φορά που δεν ένιωθα καλά με βοήθησε να βγάλω το μακιγιάζ μου και να πλύνω το πρόσωπό μου. Πλένει τα πιάτα ή μου φέρνει φάρμακα όταν είμαι άρρωστη. Υπήρξαν ακόμη και μερικές φορές που με βοήθησε να βουρτσίσω τα μαλλιά μου. Αυτά δεν είναι πράγματα που του ζήτησα ποτέ να κάνει. Είναι στον χαρακτήρα του» συνέχισε.

Για ορισμένους ανθρώπους, αυτό το είδος αγάπης είναι η επιτομή του ρομαντισμού, καθώς μια δημοσκόπηση της YouGov διαπίστωσε ότι το 13% των ενηλίκων στις ΗΠΑ δηλώνουν ότι οι απλές πράξεις είναι ο αγαπημένος τους τρόπος για να λάβουν αγάπη. Αν και, πολύ πιο δημοφιλής ήταν ο ποιοτικός χρόνος που περνούν μαζί τα ζευγάρια (38%).

Αυτό που ελπίζει η Kiersten ότι θα μάθουν οι άνθρωποι από τη θεωρία της φλούδας του πορτοκαλιού, είναι ότι δεν έχει να κάνει με το να εξαρτάσαι από τον σύντροφό σου, αλλά απλά με το να ξέρεις ότι είναι πρόθυμος να κάνει ακόμα και την πιο τετριμμένη εργασία, αν αυτό σημαίνει ότι θα σε βοηθήσει.

«Μπορώ να ξεφλουδίζω μόνη μου τα πορτοκάλια, να ανοίγω μόνη μου τις πόρτες και να πλένω μόνη μου τα πιάτα, αλλά με έναν σύντροφο που σας αγαπά και θέλει να κάνει τη ζωή σας ευκολότερη, δεν χρειάζεται να είστε τόσο υπερ-ανεξάρτητοι όλη την ώρα. Μπορείς να μάθεις να εμπιστεύεσαι ένα άλλο άτομο ότι θα είναι εκεί για σένα, όπως είσαι κι εσύ για εκείνον», συνέχισε.

H Kiersten Weed και ο Giuseppe Brown / πηγή: TikTok

«Περιγράφει κάτι πολύ απλό, αλλά και εύκολο να το θεωρήσουμε δεδομένο»

«Για να είμαι ειλικρινής, δεν πίστευα ότι η ιδέα περιέγραφε κάτι εξαιρετικά πρωτοποριακό ή βαθυστόχαστο – αλλά υπό αυτή την έννοια, μου άρεσε πολύ η απλότητα της», δήλωσε στο Newsweek, η 26χρονη Anna Birmingham Tuttle.

«Περιγράφει κάτι πολύ απλό, αλλά και εύκολο να το θεωρήσουμε δεδομένο. Μου άρεσε επίσης ότι δεν έχει να κάνει με χρήματα ή υλικά αντικείμενα. Στις σχέσεις, τα μικρά πράγματα συνθέτουν τα μεγάλα πράγματα, και ενώ ο σύντροφός σας που ξεφλουδίζει ένα πορτοκάλι μπορεί να μην εγγυάται απαραίτητα μια ευτυχισμένη σχέση, σίγουρα τον κάνει να νιώθει ότι τον αγαπούν».

Η Anna, η οποία είναι μαζί με τον σύζυγό της, Sam, εδώ και τέσσερα χρόνια, είχε πάντα έντονη επίγνωση των ευγενικών του χειρονομιών, αλλά η θεωρία ανέδειξε πόσο σημαντικές είναι πραγματικά αυτές οι πράξεις καλοσύνης. Τώρα, με την θεωρία της φλούδας του πορτοκαλιού στο μυαλό της, δεν θα θεωρήσει ποτέ δεδομένη τη στοργικότητά του.

«Είναι ο σεφ στη σχέση μας και μαγειρεύει δείπνο κάθε βράδυ. Μου λέει πάντα ότι είναι θεραπευτικό γι’ αυτόν και ότι του αρέσει πραγματικά να το κάνει, αλλά δεν με ξεγελάει, ξέρω ότι εξακολουθεί να είναι αγγαρεία. Ένα άλλο μικρό πράγμα που κάνει είναι ότι πάντα βρίσκει έναν λόγο να γιορτάζει τα πάντα με μια κράτηση για δείπνο, όσο μικρή κι αν είναι η περίσταση» αποκάλυψε η Anna.

Η Anna Birmingham Tuttle και ο Sam Tuttle / πηγή: TikTok

Και συνέχισε: «Έπειτα, υπάρχουν και τα ακόμα μικρότερα πράγματα που μόνο εκείνος ξέρει, όπως ότι είμαι απόλυτα ευχαριστημένη με το να τρώω χθεσινό φαγητό, αλλά δεν μου αρέσει να το βγάζω από το δοχείο. Το προβλέπει αυτό και με χαρά μου το ζεσταίνει, παρόλο που είμαι απόλυτα ικανή να το κάνω μόνη μου».

Μπορεί να είναι μόνο μικρά πράγματα, αλλά η Anna είπε ότι η νέα τάση του TikTok την έκανε να «συνειδητοποιήσει πόσο σημαντικές είναι οι μικρές του χειρονομίες» και ότι είναι καθοριστικές για τη διαμόρφωση της σχέσης τους.

Αυτό που αγαπάει περισσότερο η Anna σε αυτή τη θεωρία είναι ότι μοιάζει με κάτι εντελώς διαφορετικό σε κάθε σχέση ή ακόμα και σε  μία φιλία, καθώς δεν αφορά μόνο τα ζευγάρια. «Νομίζω ότι ανεξάρτητα από το πώς εκφράζεται η αγάπη, το σημάδι μιας ισχυρής σχέσης είναι η προθυμία να θυσιάσεις για τον σύντροφό σου» εξήγησε.

 

@annabhamm the orange peel theory explained🍊👩🏻‍❤️‍👨🏼 #relationships #orangepeeltheory #relationshiptips #greenflags #bidsforattention #healthylove #relationshipadvice ♬ Dream Away – Ramol

Μην μετράτε την αγάπη σας με βάση τα πορτοκάλια

Προτού ζητήσετε από τον σύντροφό σας να σας ξεφλουδίσει ένα πορτοκάλι, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι οι σχέσεις δεν είναι πάντα τόσο απλές.

Η προπονήτρια γνωριμιών, Mollett, προειδοποιεί τους ανθρώπους να μην χρησιμοποιούν την θεωρία της φλούδας του πορτοκαλιού ως βαρόμετρο για να μετρήσουν την αγάπη. Μην ξεχνάτε, υπάρχουν πολύ πιο πολύπλοκες πτυχές που υπεισέρχονται σε κάθε σχέση.

«Η ουσία της θεωρίας έγκειται στην αμοιβαία κατανόηση και την προθυμία να υποστηρίξει ο ένας τον άλλον, αλλά είναι σημαντικό να λάβουμε υπόψη και τις μοναδικές δυναμικές και προτιμήσεις μιας σχέσης. Αν κάποιος αισθάνεται ότι ο σύντροφός του δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες που θέτει αυτή η θεωρία, είναι ζωτικής σημασίας να το επικοινωνήσει ανοιχτά. Στην ουσία, ενώ η θεωρία προσφέρει μια απλουστευτική άποψη για τις σχέσεις, η εφαρμογή της δεν πρέπει να επισκιάζει τις πολυπλοκότητες μιας σχέσης. Η ευελιξία, η επικοινωνία και ο αμοιβαίος σεβασμός παραμένουν βασικές πτυχές μιας ικανοποιητικής σχέσης» δήλωσε η Mercedes στο Newsweek.

Η πλειονότητα των αναρτήσεων στα social media σχετικά με την θεωρία της φλούδας του πορτοκαλιού είναι θετικές, αλλά για ορισμένους ανθρώπους ανέδειξε την έντονη έλλειψη στοχασμού στη δική τους σχέση. Ένας χρήστης του Reddit σκέφτηκε να χωρίσει επειδή ένιωθε σαν να «συμβιβαζόταν με έναν τεμπέλη», αφού είδε την θεωρία στο TikTok. Έτσι, παρά τη δημοσιότητα της θεωρίας, είναι σαφές ότι δεν θα πρέπει να είναι το μέτρο της τέλειας σχέσης.

Καθώς όλο και περισσότεροι χρήστες του TikTok κατακλύζουν το διαδίκτυο με βίντεο για την θεωρία, τόσο η Kiersten όσο και ο Anna προσθέτουν ότι δεν πρέπει να είναι μονόπλευρη και είναι ζωτικής σημασίας να ανταποκρίνονται και οι δύο σύντροφοι. Για την Kiersten, αυτό έρχεται με τη μορφή του να κάνει μασάζ στον Giuseppe και να μαγειρεύει δείπνο όταν πρέπει να δουλέψει μέχρι αργά. Ενώ στην Anna αρέσει να βοηθάει τον σύζυγό της σε πράγματα που μπορεί να μην τα προσέξει ο ίδιος, όπως να παίρνει μια νέα κρέμα χεριών, όταν το δέρμα του είναι ξηρό ή να αγοράζει το αγαπημένο του πουκάμισο σε νέο χρώμα.

Όπως λένε, είναι τα μικρά πράγματα που έχουν μεγάλη σημασία.

«Αν και δεν δείχνουν όλοι την αγάπη τους με αυτόν τον τρόπο, είναι τόσο απίστευτο και ασφαλές συναίσθημα να σε αγαπάει κάποιος που θέλει να κάνει τη ζωή σου λίγο πιο εύκολη» τόνισε η Kiersten.

Πηγή: FOXreport.gr

Προσέξτε πού κάνετε κλικ: Οι 5 αθώες Google αναζητήσεις που χρησιμοποιούν οι χάκερ για να σας παγιδεύσουν

Οι 11 ακριβότερες κάρτες Pokémon όλων των εποχών – Ποια κοστίζει εκατομμύρια

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ