Εκπληκτική συνταγή για πιπεριές γεμιστές με λουκάνικο και τυρί – Ένα εύκολο και νόστιμο πιάτο

Συνταγή για πιπεριές γεμιστές με λουκάνικο και τυρί

Πηγή φωτογραφίας: freepik

Αυτή η συνταγή είναι μια παραλλαγή της κλασικής συνταγής για γεμιστές πιπεριές, με μια πικάντικη πινελιά. Ένα εύκολο και νόστιμο πιάτο που μπορεί να σερβιριστεί ως ορεκτικό ή και κυρίως πιάτο.

Υλικά για τη συνταγή

Οδηγίες

  1. Πλένουμε τις πιπεριές και τις κόβουμε στη μέση κατά μήκος. Αφαιρούμε τους σπόρους και τις μεμβράνες.
  2. Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Προσθέτουμε το λουκάνικο και το σοτάρουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  4. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε τη φέτα, τη γραβιέρα, τον μαϊντανό, τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
  5. Ανακατεύουμε καλά.
  6. Γεμίζουμε τις πιπεριές με το μείγμα του λουκάνικου και τυριού.
  7. Τοποθετούμε τις πιπεριές σε ένα ταψί και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 30 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές και να λιώσει το τυρί.
Exit mobile version