Συνταγή για ζουμερά μπιφτέκια γαλοπούλας με σπανάκι, φέτα και τζατζίκι

Πηγή φωτογραφίας: frames-for-your-heart/unsplash

Αυτά τα ζουμερά μπιφτέκια γαλοπούλας με σπανάκι, φέτα και δροσερό τζατζίκι θα γίνουν τα αγαπημένα σας. Το κρεμώδες τζατζίκι και το τραγανό αγγούρι προσφέρουν μια δροσιστική πινελιά σε αυτή την εύκολη συνταγή.

Δεν έχετε τζατζίκι; Κανένα πρόβλημα! Φτιάξτε το δικό σας στο σπίτι αναμειγνύοντας στραγγιστό γιαούρτι με λίγο λεμόνι, άνηθο και ψιλοκομμένο αγγούρι.

Υλικά

Οδηγίες

  1. Προθερμάνετε τη σχάρα σε μέτρια-ψηλή φωτιά.
  2. Στραγγίξτε καλά το σπανάκι για να φύγει η υγρασία. Σε ένα μέτριο μπολ, ανακατέψτε το σπανάκι με τη γαλοπούλα, τη φέτα, τη σκόνη σκόρδο, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι.
  3. Πλάστε το μείγμα σε τέσσερα μπιφτέκια διαμέτρου 10 εκ. Αλείψτε τη σχάρα με λίγο λάδι.
  4. Ψήστε τα μπιφτέκια μέχρι να ψηθούν καλά και δεν είναι πλέον ροζ στο κέντρο, 4-6 λεπτά ανά πλευρά. (Ένα θερμόμετρο που εισάγεται στο κέντρο θα πρέπει να δείχνει 74°C.)
  5. Συναρμολογήστε τα μπιφτέκια στα ψωμάκια, προσθέτοντας σε κάθε ένα 1 κουταλιά της σούπας τζατζίκι, 3 φέτες αγγούρι και 2 ροδέλες κρεμμυδιού.

Για να τα φτιάξετε από πριν:

Φτιάξτε τα μπιφτέκια, τυλίξτε τα ξεχωριστά και φυλάξτε τα στο ψυγείο για έως και 8 ώρες.

Συμβουλή:

Για να αλείψετε τη σχάρα, βουτήξτε ένα διπλωμένο χαρτί κουζίνας σε λάδι, κρατήστε το με λαβίδες και τρίψτε το πάνω στη σχάρα. (Μην χρησιμοποιείτε σπρέι μαγειρικής σε καυτή σχάρα).

Exit mobile version