Συνταγή για σπιτική λεμονάδα – Ο τέλειος τρόπος για να δροσιστείτε το καλοκαίρι

Η σπιτική λεμονάδα είναι ο τέλειος τρόπος για να δροσιστείτε στις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Είναι εύκολη στην παρασκευή της και μπορείτε να την προσαρμόσετε στις δικές σας προτιμήσεις.

Συνταγή για γεμιστές ντομάτες με τυρί και μπέικον: Μια νόστιμη παραλλαγή του κλασικού πιάτου

Υλικά

  • 6 λεμόνια, φρεσκοστυμμένα
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη (μπορείς να προσαρμόσεις την ποσότητα ανάλογα με το πόσο γλυκιά την προτιμάς)
  • 1 λίτρο νερό
  • Παγάκια
  • Φέτες λεμονιού για γαρνιτούρα (προαιρετικά)

Οδηγίες

  1. Στύψτε τα λεμόνια και φτιάξτε ένα φρέσκο χυμό.
  2. Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε το νερό και τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  3. Αφήστε το σιρόπι να κρυώσει εντελώς.
  4. Ανακατέψτε τον χυμό λεμονιού με το κρύο σιρόπι.
  5. Γέμισε ποτήρια με παγάκια και πρόσθεσε τη λεμονάδα. Γαρνίρετε με φέτες λεμονιού, αν θέλετε.

Συμβουλές:

  • Αν δεν θέλετε να φτιάξετε σιρόπι, μπορείτε να διαλύσετε τη ζάχαρη απευθείας στον χυμό λεμονιού.
  • Πρόσθεσε λίγο ξύσμα λεμονιού στο σιρόπι για πιο έντονο άρωμα.
  • Προσθέστε ανθρακούχο νερό για μια πιο αναζωογονητική γεύση.
  • Για μια πιο περίτεχνη γεύση, προσθέστε φρέσκα μυρωδικά, όπως δεντρολίβανο ή μέντα.
  • Μπορείτε να διατηρήσετε τη λεμονάδα στο ψυγείο για μερικές μέρες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ