Η σπιτική λεμονάδα είναι ο τέλειος τρόπος για να δροσιστείτε στις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Είναι εύκολη στην παρασκευή της και μπορείτε να την προσαρμόσετε στις δικές σας προτιμήσεις.
Υλικά
- 6 λεμόνια, φρεσκοστυμμένα
- 200 γραμμάρια ζάχαρη (μπορείς να προσαρμόσεις την ποσότητα ανάλογα με το πόσο γλυκιά την προτιμάς)
- 1 λίτρο νερό
- Παγάκια
- Φέτες λεμονιού για γαρνιτούρα (προαιρετικά)
Οδηγίες
- Στύψτε τα λεμόνια και φτιάξτε ένα φρέσκο χυμό.
- Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε το νερό και τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Αφήστε το σιρόπι να κρυώσει εντελώς.
- Ανακατέψτε τον χυμό λεμονιού με το κρύο σιρόπι.
- Γέμισε ποτήρια με παγάκια και πρόσθεσε τη λεμονάδα. Γαρνίρετε με φέτες λεμονιού, αν θέλετε.
Συμβουλές:
- Αν δεν θέλετε να φτιάξετε σιρόπι, μπορείτε να διαλύσετε τη ζάχαρη απευθείας στον χυμό λεμονιού.
- Πρόσθεσε λίγο ξύσμα λεμονιού στο σιρόπι για πιο έντονο άρωμα.
- Προσθέστε ανθρακούχο νερό για μια πιο αναζωογονητική γεύση.
- Για μια πιο περίτεχνη γεύση, προσθέστε φρέσκα μυρωδικά, όπως δεντρολίβανο ή μέντα.
- Μπορείτε να διατηρήσετε τη λεμονάδα στο ψυγείο για μερικές μέρες.