Συνταγή για σούπα με φακές με μπέικον: Ένα γρήγορο και θρεπτικό γεύμα

Αναζητάτε ένα ζεστό και χορταστικό γεύμα που μπορείτε να φτιάξετε γρήγορα; Η σούπα με φακές και μπέικον είναι η ιδανική επιλογή. Με πλούσια γεύση και υπέροχο άρωμα, αυτή η σούπα θα σας ζεστάνει τις κρύες μέρες και θα σας γεμίσει ενέργεια. Είναι τέλεια για ένα γρήγορο μεσημεριανό γεύμα ή ένα βραδινό γεύμα μετά από μια κουραστική μέρα.

Πανεύκολη συνταγή για ψητές μελιτζάνες με σκόρδο, μαϊντανό και φέτα

Υλικά

  • 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
  • 75 γρ. καπνιστό μπέικον, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 1,5 λίτρο ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
  • 1 μικρή γλυκοπατάτα, καθαρισμένη και κομμένη σε μικρά κύβους
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • 200 γρ. κόκκινες φακές
  • 1 μεγάλο κλωναράκι θυμάρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • αλάτι και φρεσκοαλεσμένο μαύρο πιπέρι

Οδηγίες

  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
  2. Προσθέτουμε το μπέικον, το κρεμμύδι και την κόκκινη πιπεριά.
  3. Σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  4. Προσθέτουμε τηn γλυκοπατάτα, το σκόρδο και τις φακές στο μπέικον και τα λαχανικά.
  5. Ανακατεύουμε για ένα λεπτό, στη συνέχεια προσθέτουμε τον ζεστό ζωμό και τα μυρωδικά.
  6. Αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε το μείγμα να βράσει σε μέτρια φωτιά, σκεπασμένο, για 15-20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι φακές.
  7. Αφαιρούμε τα μυρωδικά. Αν θέλουμε, μπορούμε να πολτοποιήσουμε τη σούπα με ένα μπλέντερ ή να την αφήσουμε όπως είναι.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ