Συνταγή για σολομό με άνηθο και δροσερή σαλάτα αβοκάντο

Συνταγή για σολομό με άνηθο και δροσερή σαλάτα αβοκάντο

Πηγή φωτογραφίας: freepik

Αυτή η συνταγή για σολομό με άνηθο, σερβιρισμένο με μια δροσερή σαλάτα αβοκάντο, είναι ένα ελαφρύ και υγιεινό γεύμα, πλούσιο σε γεύση και θρεπτικά συστατικά. Ο τρυφερός σολομός μαρινάρεται με αρωματικό τζίντζερ και φρέσκο άνηθο, δημιουργώντας έναν μοναδικό συνδυασμό γεύσεων που συμπληρώνεται ιδανικά από τη δροσιστική και κρεμώδη σαλάτα.

Υλικά για τη συνταγή

Οδηγίες για τη συνταγή

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160°C.
  2. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε τον άνηθο, 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, το τζίντζερ, την ψιλοκομμένη πιπεριά, το τριμμένο σκόρδο και ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
  3. Τοποθετήστε τα 4 φιλέτα σολομού σε ένα μεγάλο ταψί με χείλος. Στεγνώστε τα καλά με χαρτί κουζίνας. Αλατοπιπερώστε τα με ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι. Απλώστε ομοιόμορφα το μείγμα άνηθου πάνω από τα φιλέτα. Ψήστε μέχρι ο σολομός να ξεφλουδίζει εύκολα με ένα πιρούνι, για 15 έως 18 λεπτά.
  4. Στο μεταξύ, τοποθετήστε τα καθαρισμένα αγγούρια σε μια σανίδα κοπής. χρησιμοποιήστε την πλατιά πλευρά ενός μεγάλου μαχαιριού για να τα σπάσετε ελαφρά. Κόψτε τα στη μέση κατά μήκος και μετά σε χοντροκομμένα κομμάτια ½ έως 2,5 εκατοστών. Μεταφέρετε σε ένα μέτριο μπολ.
  5. Προσθέστε το αβοκάντο σε κύβους, τον χυμό λάιμ, το σουσάμι και την υπόλοιπη 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο και ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Ανακατέψτε απαλά για να καλυφθούν τα υλικά.
  6. Σερβίρετε τον σολομό με τη σαλάτα αγγούρι-αβοκάντο.
Exit mobile version