Συνταγή για ψητό μπακαλιάρο με κρούστα λεμονιού, σκόρδου και μαϊντανού

Συνταγή για ψητό μπακαλιάρο με κρούστα λεμονιού, σκόρδου και μαϊντανού

Πηγή φωτογραφίας: freepik

Ο μπακαλιάρος αποκτά μια μοναδική γεύση όταν συνδυάζεται με τη φρεσκάδα του λεμονιού, την πικάντικη γεύση του σκόρδου και το άρωμα του μαϊντανού. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για ένα ελαφρύ και νόστιμο γεύμα.

Υλικά

Οδηγίες

  1. Αλατοπιπερώνουμε τον μπακαλιάρο κατά βούληση.
  2. Ανακατεύουμε τη φρυγανιά με τον μαϊντανό, το σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και μετά προσθέτουμε το βούτυρο και το χυμό λεμονιού. Ανακατέψτε καλά με τα δάχτυλά σας.
  3. Τοποθετούμε τον μπακαλιάρο σε ένα ρηχό, πυρίμαχο σκεύος και πιέζουμε καλά τα βουτυρωμένα τρίμματα πάνω στον μπακαλιάρο για να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη κρούστα.
  4. Ψήνουμε στους 220-200°C για 20–25 λεπτά μέχρι να ροδίσει η κρούστα και να ψηθεί το ψάρι.
  5. Σερβίρουμε αμέσως.
Exit mobile version