Ο μπακαλιάρος αποκτά μια μοναδική γεύση όταν συνδυάζεται με τη φρεσκάδα του λεμονιού, την πικάντικη γεύση του σκόρδου και το άρωμα του μαϊντανού. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για ένα ελαφρύ και νόστιμο γεύμα.
Υλικά
- 675 γρ. φιλέτο μπακαλιάρου, πάχους 3cm
- 85 γρ. λευκή τριμμένη φρυγανιά
- 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
- 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
- ½ λεμόνι, μόνο το ξύσμα
- 60 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- Χυμό από ένα λεμόνι
- Αλάτι και φρεσκοαλεσμένο μαύρο πιπέρι
- Φέτες λεμονιού, για σερβίρισμα
Οδηγίες
- Αλατοπιπερώνουμε τον μπακαλιάρο κατά βούληση.
- Ανακατεύουμε τη φρυγανιά με τον μαϊντανό, το σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και μετά προσθέτουμε το βούτυρο και το χυμό λεμονιού. Ανακατέψτε καλά με τα δάχτυλά σας.
- Τοποθετούμε τον μπακαλιάρο σε ένα ρηχό, πυρίμαχο σκεύος και πιέζουμε καλά τα βουτυρωμένα τρίμματα πάνω στον μπακαλιάρο για να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη κρούστα.
- Ψήνουμε στους 220-200°C για 20–25 λεπτά μέχρι να ροδίσει η κρούστα και να ψηθεί το ψάρι.
- Σερβίρουμε αμέσως.