Συνταγή για ψητό μπακαλιάρο με κρούστα λεμονιού, σκόρδου και μαϊντανού

Ο μπακαλιάρος αποκτά μια μοναδική γεύση όταν συνδυάζεται με τη φρεσκάδα του λεμονιού, την πικάντικη γεύση του σκόρδου και το άρωμα του μαϊντανού. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για ένα ελαφρύ και νόστιμο γεύμα.

Υλικά

  • 675 γρ. φιλέτο μπακαλιάρου, πάχους 3cm
  • 85 γρ. λευκή τριμμένη φρυγανιά
  • 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • ½ λεμόνι, μόνο το ξύσμα
  • 60 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • Χυμό από ένα λεμόνι
  • Αλάτι και φρεσκοαλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • Φέτες λεμονιού, για σερβίρισμα

Οδηγίες

  1. Αλατοπιπερώνουμε τον μπακαλιάρο κατά βούληση.
  2. Ανακατεύουμε τη φρυγανιά με τον μαϊντανό, το σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και μετά προσθέτουμε το βούτυρο και το χυμό λεμονιού. Ανακατέψτε καλά με τα δάχτυλά σας.
  3. Τοποθετούμε τον μπακαλιάρο σε ένα ρηχό, πυρίμαχο σκεύος και πιέζουμε καλά τα βουτυρωμένα τρίμματα πάνω στον μπακαλιάρο για να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη κρούστα.
  4. Ψήνουμε στους 220-200°C για 20–25 λεπτά μέχρι να ροδίσει η κρούστα και να ψηθεί το ψάρι.
  5. Σερβίρουμε αμέσως.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ