Συνταγή για πεντανόστιμη μανιταρόπιτα – Ιδανική για κάθε περίσταση

Αναζητάτε ένα εύκολο πιάτο για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας; Δοκιμάστε τη μανιταρόπιτα, μια συνταγή που ξεχειλίζει από νοστιμιά. Με γέμιση από τυρί, μαϊντανό, αυγά, κρέμα γάλακτος, σκόρδο και μανιτάρια, αυτή η πίτα θα γίνει το νέο σας αγαπημένο πιάτο.

Η συνταγή αυτή είναι ιδανική επιλογή για ένα γεύμα με τους φίλους ή την οικογένειά σας, καθώς είναι απλή στην παρασκευή της, ειδικά αν έχετε ήδη έτοιμη μια βάση για τάρτα. Αποδίδει 4 έως 6 μερίδες.

Υλικά:

  • 1 βάση για τάρτα (συνταγή για σπιτική ζύμη ή έτοιμη κατεψυγμένη)
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 500 γραμμάρια μανιτάρια cremini ή button, κομμένα σε φέτες των 5 χιλιοστών
  • 4 έως 5 μανιτάρια shiitake, μόνο τα καπέλα, κομμένα σε φέτες (προαιρετικά)
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη (περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού)
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 60 ml κρέμα γάλακτος
  • 120 ml γάλα
  • 80 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • Μια πρέζα μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός
  • 250 γραμμάρια τυρί Μοντερέι Τζακ

Οδηγίες

  1. Προψήσιμο της βάσης τάρτας:
    Για σπιτική βάση: Ψήστε την κατεψυγμένη για 30 λεπτά. Στη συνέχεια, καλύψτε την εσωτερική πλευρά με αλουμινόχαρτο και γεμίστε την με όσπρια για αρκετά βάρη. Ψήστε για 40 λεπτά.
    Για έτοιμη βάση: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190°C. Ξεπαγώστε τη βάση για 15 λεπτά. Τρυπήστε την με πιρούνι και τοποθετήστε μέσα όσπρια για βάρος. Ψήστε για 12 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
  2. Αφήστε τη βάση να κρυώσει.
  3. Σοτάρισμα μανιταριών και σκόρδου: Λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά σε ένα τηγάνι. Προσθέστε τα μανιτάρια και σοτάρετε τα ανακατεύοντας μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους.
    Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε για 30 δευτερόλεπτα ακόμα. Αποσύρετε από τη φωτιά.
  4. Ετοιμάστε τη γέμιση με τυρί και αυγά: Σε ένα μπολ, χτυπήστε μαζί τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, το γάλα, και την κρέμα. Προσθέστε πιπέρι, λίγο αλάτι, και το μοσχοκάρδο (προαιρετικά).
    Ανακατέψτε το τριμμένο τυρί και τον μαϊντανό (προαιρετικά).
  5. Συναρμολόγηση της μανιταρόπιτας: Απλώστε τα σοταρισμένα μανιτάρια στον πάτο της προψημένης βάσης τάρτας. Ρίξτε το μείγμα τυριού και αυγών πάνω από τα μανιτάρια.
  6. Ψήσιμο: Ψήστε στους 175°C για 30-35 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά από πάνω και ένα μαχαίρι που θα εισάγετε στο κέντρο να βγει καθαρό. Αν οι άκρες της βάσης ροδίσουν πολύ, καλύψτε τις με αλουμινόχαρτο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ