Συνταγή για παραδοσιακούς κουραμπιέδες

Οι κουραμπιέδες είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά των Χριστουγέννων. Η απαλή υφή τους, η βουτυρένια γεύση τους και το μοναδικό άρωμά τους ενθουσιάζουν μικρούς και μεγάλους. Ακολουθεί μια κλασική συνταγή για να φτιάξετε τους πιο νόστιμους και αφράτους κουραμπιέδες.

Συνταγή για σνίτσελ χοιρινό με λεμόνι, θυμάρι και πατατοσαλάτα

Υλικά

  • 75 γρ. αμύγδαλα ή καρύδια
  • 250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου, κομμένο σε κύβους
  • 125 γρ. ζάχαρη άχνη, συν 250 γρ. για πασπάλισμα
  • 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
  • 1 κρόκος αυγού
  • 425 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 4 κουταλιές της σούπας ροδόνερο
  • Αλάτι

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C/160C στον αέρα. Στρώνουμε δύο ταψιά με αντικολλητικό χαρτί.
  2. Απλώνουμε τα αμύγδαλα ή τα καρύδια σ’ ένα από τα ταψιά και ψήνουμε στον φούρνο για 8-10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
  3. Τοποθετούμε το βούτυρο στο μπολ ενός μίξερ και χτυπήστε μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει.
  4. Κοσκινίζουμε τα 125γρ. ζάχαρη άχνη, προσθέτουμε το κονιάκ και τον κρόκο αυγού και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν.
  5. Ψιλοκόβοτμε τα ψημένα αμύγδαλα και τα προσθέτουμε στο μείγμα βουτύρου, μαζί με το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και μια πρέζα αλάτι.
  6. Χρησιμοποιήστε μια μεγάλη μεταλλική κουτάλα για να ανακατέψουμε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  7. Φτιάχνουμε με το μείγμα σε 24 μπάλες, μετά πλάθουμε κάθε μία σε παραδοσιακό σχήμα μισοφέγγαρου αν θέλουμε.
  8. Τοποθετούμε τα μπισκότα στο δεύτερο ταψί και ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
  9. Προσθέτουμε μια γενναιόδωρη ποσότητα ζάχαρης άχνης, περίπου 250 γρ. σε ένα μικρό, βαθύ δίσκο.
  10. Αλείφουμε ελαφρά τα ζεστά μπισκότα με το ροδόνερο, μετά τα βάζουμε στο δίσκο με την ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε για να καλυφθούν καλά.
  11. Αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς στον δίσκο με την ζάχαρη άχνη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

ENIKOS NETWORK