Συνταγή για παραδοσιακό ιταλικό πανετόνε – Πώς θα γλιτώσετε χρόνο

πανετόνε

Κάντε τις γιορτές ακόμα πιο ξεχωριστές με τη σπιτική μας συνταγή για πανετόνε, που περιλαμβάνει αλάνθαστες συμβουλές και ένα εύκολο στην παρακολούθηση χρονοδιάγραμμα.

Το να φτιάξετε πανετόνε στο σπίτι είναι εφικτό χάρη σε απλές οδηγίες και συντομεύσεις που εξοικονομούν χρόνο. Η διαδικασία δύο ημερών χρησιμοποιεί ένα γρήγορο προζύμι και φούσκωμα στο ψυγείο όλη τη νύχτα, μειώνοντας την εργασία και την αναμονή. Η μέτρηση του αλευριού κατά βάρος και η προετοιμασία των υλικών εκ των προτέρων κάνουν τη συνταγή εύκολη στην παρακολούθηση.

Το πανετόνε είναι ένας ψηλός στρογγυλός γλυκός άρτος γεμάτος σταφίδες, εσπεριδοειδή και αμύγδαλα, με πλούσια, βουτυρένια υφή, που είναι δημοφιλής τόσο εδώ όσο και σε όλη την Ιταλία κατά τη διάρκεια των χειμερινών εορτών.

Οι μιλανέζικες ρίζες του ανάγονται στην Αναγέννηση, ΄όταν το σιτάρι ήταν τόσο σπάνιο και πολύτιμο που φτιαχνόταν μόνο τα Χριστούγεννα. Στις μέρες μας, δεκάδες όμορφα συσκευασμένες εκδοχές αυτού του ψηλού, στρογγυλού κέικ εμφανίζονται σχεδόν παντού τον Δεκέμβριο, σε ιταλικά αλλά και σε κοινά παντοπωλεία. Αυτές οι εκδοχές διαφέρουν σε ποιότητα· πολλές από αυτές είναι αρκετά γλυκές με τεχνητές γεύσεις. Οπότε διαβάστε προσεκτικά, όλοι εσείς που αγαπάτε μια πρόκληση στο ψήσιμο!

Ναι, αυτός ο άρτος είναι ένα έργο τέχνης και αγάπης.

Οδηγίες για τη συνταγή

Το καλύτερο ταψί για πανετόνε

Πώς να κόψετε και να αερβίρετε το πανετόνε

Αποθήκευση του πανετόνε

Παραδοσιακό Πανετόνε

Για τη ζύμη και το πεντασπάνι:

Ειδικός Εξοπλισμός

Μέθοδος

Ημέρα Πρώτη: Προετοιμασία της Ζύμης

Μουλιάστε τα φρούτα:

Φούσκωμα όλη τη νύχτα στο ψυγείο

Ημέρα Δεύτερη: Σχηματισμός και ψήσιμο του πανετόνε

Προετοιμασία για το τελείωμα της ζύμης

Απλή συμβουλή

Σχηματίστε τη ζύμη

Προθερμάνετε τον φούρνο και χαράξτε το πανετόνε

Ψήστε το πανετόνε

Διατροφικά Στοιχεία (ανά μερίδα)

Exit mobile version